Hakkari’den Suruç’a ikinci kafile de yola çıktı

Hakkari’den Suruç’a ikinci kafile de yola çıktı
Suruç-Kobanê sınırında başlatılan eyleme destek vermek için Hakkari’den ikinci bir kafile 5 araçlık konvoy eşliğinde yola çıktı.

Yaklaşık 5 gündür Urfa’nın Suruç ilçesindeki Kobanê sınırında IŞİD çetelerinin saldırılarına ve Kobanê’den Türkiye sınırına geçen halka moral vermek için başlatılan eyleme destek vermek için 4 gün kaldıkları Suruç-Kobanê sınırından dün gece saatlerinde Hakkari’ye dönen Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, Eş Başkan Yardımcıları ve belediye meclis üyeleri; önceki akşam saat 22.00’de kent meclisi üyeleri, HDP ve DBP parti eş başkanları, parti üyeleri, Feqiyê Teyran Kültür Merkezi çalışanları ve yaklaşık 50 Hakkarili vatandaş ile birlikte 5 araçlık bir konvoy eşliğinde Suruç’a hareket etti. Hakkari Belediyesi hizmet binası önünde bir araya gelen grup, halaylar çekip sloganlar atarak yola çıkmadan önce moral depoladı.
Burada bir açıklama yapan Hakkari HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, "Kobanê’deki saldırılar en üst seviyeye ulaşmış durumda. Kobanê’ye sahip çıkma adına Kürdistan’ın dört bir parçası ayaktadır. Bu vesile ile Hakkari’den ikinci kafilemiz başlatılan eyleme destek vermek için Suruç’a hareket ediyor. Buradan tüm dünya halklarına sesleniyoruz, Kobanê’nin düşmesi Kürdistan’ın, Türkiye’nin, Orta Doğu’nun düşmesi demektir. Bu noktada tüm dünya halklarına çağrımız, Kobanê halkı için başlatılan direnişe destek verilmesidir" dedi.
Temel, yarın sabah saat 10.00’da üçüncü bir kafileyi konvoy eşliğinde Suruç’a göndereceklerini belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.