Hakkarili çocuklara paten eğitimi

Hakkarili çocuklara paten eğitimi
Hakkari'de bir yıl önce açılan kursa katılan çocuklar, tekerlekli paten eğitimi görüyor. Yaz Spor Okulları bünyesindeki kursta, çocuklar, zorluklara rağmen eğitimlerini sürdürüyor.

HAKKARİ'de bir yıl önce açılan kursa katılan çocuklar, tekerlekli paten eğitimi görüyor. Yaz Spor Okulları bünyesindeki kursta, çocuklar, zorluklara rağmen eğitimlerini sürdürüyor. Kurs sayesinde patenle tanışan 68 öğrenci, malzeme sıkıntısı nedeniyle 18 paten takımını dönüşümlü kullanıyor. Kentteki şehir stadı ve spor salonunun, olimpik yüzme havuzu ve spor merkezi yapılacak olmasından dolayı bir süre önce yıkılmasıyla çalışma alanı bulamayan öğrenciler Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde eğitim alıyor. Çakıl taşları nedeniyle sıkıntı yaşayan sporcular düşe kalka paten öğreniyor.

"Pist ve paten sıkıntısı var"

Kayak antrenörü Sabri Demir, kentte tekerlekli paten kurslarını geçen sene başlattıklarını anımsattı. Çalışmalar sırasında yer sıkıntısı yaşadıklarını belirten Demir, "Hakkari'nin coğrafi şartlarından dolayı düzgün yer bulamıyoruz. Okul müdürümüz sağolsun bize bahçesini tahsis etti. Burada çalışıyoruz" dedi.

Kursa kayıtlı 68 öğrenci olduğunu ve bu öğrencilere gruplar halinde eğitim verdiklerini ifade eden Demir, eğitimler için sadece 18 çift patenlerinin bulunduğunu söyledi. Demir, şöyle konuştu:

"Bu 18 çift paten herkese yetmediği için çalışmaları devreli yapıyoruz. Belirli saatlerden sonra sporcularımızı değiştiriyoruz. Paten sporunun yapılabilmesi için zeminin düz ve temiz olması lazım. Bizim öyle bir imkanımız yok. Hakkari'de öyle bir yer yok."

Öğrencilerden Mehmet Tekin, paten pistleri olmadığı için verimli çalışamadıklarını ve mutsuz olduklarını belirterek, "Hakkari'de ilk defa paten yapıyoruz. Ancak pistimiz olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Okul önündeki zeminler çok kötü" dedi. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.