Hakkarili çocukların model uçak keyfi

Hakkarili çocukların model uçak keyfi
THK "Doğu Uçuyor Projesi" kapsamında, Hakkari Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlenen program büyük ilgi gördü. ​

HAKKARİTHK "Doğu Uçuyor Projesi" kapsamında, Hakkari Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlenen program büyük ilgi gördü. 
Merzan Toprak Sahada Kıl çadır kurularak davetiler burada bir süre dinlendi. Daha sonra ise model uçaklar yarıştırıldı. Gökçen havacılık personelinden Okan Çindemir’in radyo kontrollü model uçak akrobasi gösterisi yaptı. Türk Hava Kurumu Yamaç paraşüt Pilotu Orhan Özgülbaş’ın motorlu yamaç paraşüt gösterisinde bulundu.

THK Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, proje bazında ilk olarak 42 Hakkari’li öğrenciye model uçak başlangıç kursu verildiğini söyledi. Akyüz,”Yapılan araştırmalarda Hakkari’li gençlerin havacılığı tercih etme oranlarının yok denecek kadar az olması projenin başlangıç noktasını oluşturmuştur. Neden Hakkari’li bir genç uçak mühendisi, uzay mühendisi, pilot hatta astronot olmasın. Bölgede yaşayan gençlerin havacılığa özendirilmesi ve yönlendirilmesi, havacı bir Hakkari gençliği yaşatma, Doğu ve Batı’nın kaynaşmasını sağlamak bu projenin öncelikli hedefleri arasında. THK ve Hakkari Valiliğinin ortaklaşa düzenlediği bu güzel aktivite ile gençlerimiz havacılıkla tanışmış, emniyet mensubu abi ve ablaları ile kaynaşmış, birbirleri ile kültürel alışverişte bulunarak, kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanmıştır” dedi.
Etkinlik model uçak yarışmasında dereceye giren model uçak takım birincisi, model uçak takım üçüncüsü ve model uçak yarışması ferdi ikincisine kupa ve madalyaları verildikten sonra sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.