Hala geç değil!

Hala geç değil!
Elçi anmasının 69’uncu haftasında konuşan CHP İstanbul Milletvekili olan Sezgin Tanrıkulu, 15 aylık sürede etkin bir soruşturma yapılamadığını söyledi.

 

 

Olay günü deliler toplanabilseydi soruşturmanın aydınlatılabileceğine vurgu yapan Tanrıkulu, “Şuanda bile Yenikapı sokaktaki görevliler hakkında bir işlem yapılırsa muhtemel failler de ortaya çıkacak. Çünkü olayın olduğu anda atışın ne taraftan yapıldığı belli, o tarafta olanların da aşağı yukarı kimlikleri belli ama hiç kimse şüpheli olarak dahi soruşturma dosyasında ifadeye çağrılmadı. Bu bile tek başına bu soruşturmanın etkin bir biçimde yapılmadığını gösteriyor” diye konuştu.

Diyarbakır Barosuna bağlı avukatlar Başkanlarının failinin bulunması için bu hafta da Diyarbakır Adliyesi önündeki oturma eylemlerini sürdürdüler.

Bu hafta 69’uncusu yapılan Elçi anmasında, Elçinin arkadaşı, dostu ve aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili olan Sezgin Tanrıkulu konuştu.

Tahir Elçi’nin failleri bulununcaya kadar Adliye önündeki oturma eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, sözü CHP İstanbul Milletvekili olan Sezgin Tanrıkulu’na bıraktı.

 

15 ayda etkin soruşturma yok!

Elçi soruşturmasının etkin bir şekilde yürütülmediğinin altını çizen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şöyle konuştu: “Yaklaşık 15 ay oldu, sevgili Tahir aramızdan ayrılalı. En yakın dostum, arkadaşım hem de Baro Başkanımdı. Ömrü, meslek yaşamı cezasızlıkla mücadele ile geçmişti. Aynı akıbete kendi soruşturma dosyasının uğramış olması da bizler açısından, yargı bakımından aynı zamanda utanç vericidir. Maalesef 15 aylık bu süre içerisinde gerçek failleri ortaya çıkarma yönünde etkin bir soruşturma yapılmadığını biliyoruz. Bunu avukat olarak da yurttaş olarak da Milletvekili olarak da biliyoruz. 

‘Yenikapı sokaktaki görevliler hakkında bir işlem yapılırsa…’

Başlangıçtan itibaren etkin bir soruşturma yapılamadı. Aynı gün eğer delil toplama işlemi yapılsaydı, boş kovanlar ve mermi çekirdekleri olay yerinde aranıyor olsaydı belki bugün failler ortaya çıkmış olacaktı. Şuanda bile Yenikapı sokaktaki görevliler hakkında bir işlem yapılırsa muhtemel failler de ortaya çıkacak. Çünkü olayın olduğu anda atışın ne taraftan yapıldığı belli, o tarafta olanların da aşağı yukarı kimlikleri belli ama hiç kimse şüpheli olarak dahi soruşturma dosyasında ifadeye çağrılmadı. Bu bile tek başına bu soruşturmanın etkin bir biçimde yapılmadığını gösteriyor. Bizler sağ olduğumuz sürece, Diyarbakır Barosu olduğu sürece, onun meslektaşları ve mesleğe başlayan arkadaşları olduğu sürece bu anmayı yapacağız ve failleri bulmak için çaba göstereceğiz.”

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.