Halk İçkale’de rahat bir nefes aldı

Halk İçkale’de rahat bir nefes aldı
Halk İçkale’de rahat bir nefes aldı

 

Tarihi yapıları, müzeleri, kutsal mekânları ve modern görünümüyle İçkale, Diyarbakır halkının ilgi odağı oldu. Genç yaşlı, çoluk çocuk binlerce vatandaş, İçkale’ye akın etti.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sur İçkale’deki Hz. Süleyman Camii yanındaki 115 dönümlük alanda TOKİ tarafından yapılan “Peyzaj Düzenlemesi ve Rekreasyon Projesinin” tamamlanmasıyla birlikte Diyarbakırlı vatandaşlar İçkale’ye akın etti.

Kimi vatandaşlar İçkale içinde bulunan Hz. Süleyman Camiine giderek ibadetlerini yapıp dualar ederken kimi vatandaşlar ise park alanında baharın tadını çıkardılar. Tarih ve yeşilin buluştuğu park alanının modern görünüşü Diyarbakırlı vatandaşları büyülerken, genç yaşlı, çoluk çocuk bütün vatandaşlar park alanında rahat bir nefes aldılar.

Orta yaşlı ve ileri yaştaki vatandaşlar banklarda oturarak dinlenmeyi tercih ederken, kimi meraklılar ise Surlara çıkarak Surlar üzerinde yürümeyi ve manzaranın keyfini çıkardılar. Surlar üzerinde selfi çekerek anılarını ölümsüzleştiren gençlerin coşkusu alana ayrı bir renk katarken, çocuklar ise park alanındaki havuza girerek neşelerine neşe kattılar.

 

Her Perşembe günü ziyaretçi akınına uğrayan Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe türbelerinin restorasyon çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların ziyaretine açılması vatandaşları fazlasıyla memnun etti. Tarihi yapılar içerisinde bulunan kutsal mekânların etrafının modern bir görünüme kavuşmasının memnuniyetini yaşayan Diyarbakır halkının İçkale’ye ilgisi yoğun olurken, bu ilginin her geçen gün daha da artması bekleniyor. Kentin, inanç Turizmi açısından önde gelen merkezlerinden biri olan Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe türbelerinin olduğu İçkale’nin yakın zaman içinde daha çok yerli ve yabancı turist akınına uğraması ve kentin ekonomisine canlılık katması kuvvetle muhtemeldir.

 

ÖZEL HABER-FOTO: Özcan YILDIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.