Halkevleri'ne Afrin operasyonu

Halkevleri'ne Afrin operasyonu
Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Halkevleri üyesi sabah saatlerinde evlerinde düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Gözaltı sebebinin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı hakkındaki paylaşımlar olduğu öğrenildi.

Ankara polisi sabah erken saatlerde çok sayıda eve baskın düzenledi. Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve Halkevleri üyeleri Ali İmam Aydoğan, Gülşah Öztürk, Furkan Bircan, Necla Duran, Durak Soyaslan ve Öğrenci Kolektifleri’nden Tankut Serttaş ile Meziyet Yıldız bu baskınlarında gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı operasyonla ilgili yaptığı açıklamada 12 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi:

"Başsavcılığımızca, sosyal medya üzerinden 'Zeytin Dalı operasyonunu' protesto bahanesiyle halkı solkağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldığını daha önceden duyurmuştuk. Bu soruşturma kapsmda 12 kişi hakkındaki gözaltı işlemlerine devam edilmektedir."

Halkevleri'nden yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

"Eş Genel Başkanımız Dilşat Aktaş ve çok sayıda üyemiz bu sabah Ankara'da düzenlenen ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Barışı savunduğu ve tek adama karşı durduğu için gözaltına alınan üyelerimizle dayanışmak için herkesi, bütün demokratik kamuoyunu ve mücadele arkadaşlarımızı, dost kurumları ve basın emekçilerini Halkevleri Genel Merkezi'ne bekliyoruz."

Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Kutay Meriç’in barışı savunan sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanmasının ardından Ankara dahil olmak üzere çok sayıda kentte eylemler düzenlenmişti. 20 Şubat akşamı Ankara’da düzenlenen eylemde polis müdahalesine rağmen Sakarya ve Meşrutiyet caddelerinde ve Konur Sokak’ta protestolarını sürdüren Halkevleri üyeleri arasından gözaltına alınanlar olmuş ancak o gece bırakılmışlardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.