‘Halklar arasında barış köprüsünü öreceğiz’

‘Halklar arasında barış köprüsünü öreceğiz’
Konya’da, BDP Kulu Belediye Eş Başkan Adayı olan şirketimizin Prodüksiyon Amiri Esin Akgül Güneş, gazetemiz Tigris Haber’i ziyaret etti.

Haber-Foto:Gencer ARPACI

Çalışma ve projelerini gazetemize değerlendiren Akgül Güneş, “Öz yönetimle özgür kimliğe” şiarıyla Konya ve Diyarbakır arasında barış köprüsü olmayı hedeflediklerini vurguladı.

DİYARBAKIR (Tigris Haber) -Konya’nın Kulu ilçesinde BDP Kulu Belediye Eş Başkan Adayı, Şirketimizin Prodüksiyon (Tigris Prodüksiyon) Amiri Esin Akgül Güneş, gazetemiz Tigris Haberi ziyaret etti. Akgül Güneş, yerel yönetimlerle ilgili son çıkarılan yasalara dikkat çekerek,  belde ve köylerin ilçelere bağlandığını hatırlattı. Bu yeni sistemle birlikte Kulu Belediyesi’ni alma avantajlarının yükseldiğini ifade eden Akgül Güneş, Kulu’da ev ev, mahalle mahalle gezerek seçim çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Kulu nüfusunun yüzde 80’lere varan oranını Kürtler ’in oluşturduğunu ifade eden Akgül Güneş, bugüne kadar hep “beyazlar” tarafından yönetildiklerini vurguladı. Akgül Güneş,  Kürtlerin İç Anadolu’ya yaklaşık 300 yıl önce; Konya, Ankara, Kırşehir gibi illere sürgün/göç edildiğini ifade ederek, bu süre zarfında yerel yönetimlerde hep dışarıda kaldıklarını kaydetti.

‘Bir Kürt bekçi bile istihdam edilmedi’

Yerel yönetimlere "eş başkanlık sistemi" uygulaması ve “Öz yönetimle özgür geleceğe" şiarıyla halklar arasında barış köprüsü oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Akgül Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz İç Anadolu Kürtleri yaklaşık 300 yıldır sürgün ya da göç edilmişiz. Bu süre zarfında hep ‘öteki’ muamelesiyle yüz yüze kaldık. Bunun en bariz örneği de 60 yıllık Kulu Belediyesi süresince tek bir tane Kürt bekçi bile istihdam edilmemiştir.

 ‘Tüm halklara eşit mesafede olacağız’

“Öz yönetimle özgür geleceğe” şiarıyla halklar arasında barış köprüsünü oluşturmak en büyük umutları olduğunu vurgulayan Akgül Güneş, “Biz, onlar gibi rantçı, dışlayıcı ve üsten bakan bir yönetim şeklinin aksine, Kulu’da yaşayan her kesime; ‘Kürt, Türk, Çerkez, Gürcü, Yörük ve diğer sayamadığım tüm halklar ve inanışlara eşit mesafede olacağız. Kendi zümremiz için değil halk için yönetim anlayışını oturtacağız. Diyarbakır ile Konya arasında; Konya ile Avrupa arasında barış köprüsü olmak istiyoruz” dedi.

esin-(2).jpg

esin-(4).jpg

esin-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.