Hançer Timi'ne verilen müebbet hapis, Yargıtay'ca onandı

Hançer Timi'ne verilen müebbet hapis, Yargıtay'ca onandı
Önce silahla vurulup daha sonra başları taşla ezilerek katledilen DTP üyesi Ferhat Ediş ile Necman Ölmez'e ilişkin 6'sı korucu 9 kişi hakkında verilen müebbet hapis cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onaylandı.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 26 Temmuz 2009 yılında silahla vurulduktan sonra başları taşla ezilerek katledilen DTP üyesi Ferhat Ediş ile Necman Ölmez cinayeti nedeniyle Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan  6'sı korucu 9 kişi hakkında "İştirak halinde tasarlayarak öldürme"  suçundan  2'şer kez ağırlaştırılmış hapis cezası verilen karar, Yargıtay tarafından da onandı.

 Kapatılan DTP üyesi Ferhat Ediş ve Necman Ölmez, 26 Temmuz 2009 günü Beytüşşebap ilçesinde silahla vurulduktan sonra başları taşla ezilerek katledilmiş, savcılık soruşturmasında olay yerinden alınan sigara izmariti, kanlı peçete, kanlı yaprak ve 12 adet kanlı taş incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmişti. Kan örnekleriyle olay yerinde elde edilen numuneler karşılaştırılması sonucu bulguların  DNA profilleri çıkartılmıştı.

Adli tıp tespit etti, mahkeme karar verdi…

Adli tıp kurumundan gelen raporların yapılan incelenmesi sonucunda  sigara izmaritinden sanıklardan Yunus ve Nasır Akdoğan'a ait DNA profili tespit edildi. Şırnak Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 6'sı korucu 9 kişi hakkında "İştirak halinde tasarlayarak öldürme" suçlaması ile dava açıldı. Soruşturma kapsamında cinayet zanlıları, Mücahit Yigit, İhsan Acer, Cemil Oğurlu, Zeydan Acer, Hüsnü Akdoğan, Zeki Akdoğan, Yunus Akdoğan, Nasir Akdoğan ve Rahber Akdoğan'a  2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

Ferhat Ediş ve Necman Ölmez'in öldürülmesi ardından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan korucu Zeki Akdoğan'ın iki cinayeti de nasıl işledikleri telefon kayıtlarına takılmıştı. 2009 Temmuz’unda önce silahla vurulup daha sonra başları taşla ezilerek katledilen DTP üyesi Ferhat Ediş ile Necman Ölmez davasına  ilişkin 6'sı korucu 9 kişi hakkında verilen müebbet hapis cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onaylandı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.