NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Hani nerede ‘etnik temizlik?’

Hani nerede ‘etnik temizlik?’

 

Hükümet kurulması aşamasında toplumu yönetme ‘algı’ sı çalışmalarının ‘Milliyetçi ruh’ hallerine hitap biçimlerine tanıklık ediyoruz. AKP’nin çok iyi yönettiği bu durum MHP’nin de hesabına geldiği içindir ki, ‘yandaş’, ‘Candaş’ medya ile birlikte IŞİD ile YPG arasında bir tercihin ortasına düştüler. Niyetleri farklı olsa da, benimsedikleri bir durum olmasa da görüntüde IŞİD’i destekleyen bir tavır içine girdiler.

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi durum!

Kürtlerden kaçmak gibi bir alt belleğin etkisiyle Telabyad’ın katil çetesinden kurtarılmasını ‘Kürtler etnik temizlik yapıyor’ gibi bir toplumsal algının etkisi altına alma çabaları, MHP ile AKP arasında gerçekleşmesi muhtemel bir koalisyona zemin hazırlamış durumda.

‘Araplara ve Türkmenlere yönelik etnik temizlik yapılıyor’ tartışmalarının odağına oturtulan YPG’nin, dolayısıyla Kürtlerin, coğrafyaya hâkim olmak için böyle bir çalışma içinde olduklarını insafsızca kamuoyuna yansıtan bir güruhun etkisinde kalanlar, oradaki savaşın sonuçlarını beklemeden ‘Türkmen mağduriyetinin’ Kürtlerden kaynaklı olduğunu lanse etmeye başladılar. Oysa durumun öyle olmadığını bizler çok iyi biliyorduk. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını/olamayacağını TV ekranlarından gazete sütunlarından dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık.

IŞİD çetelerinin katliamlarının boyutlarını görmeyen, tartışmayan, kınamayan, onlara karşı tavır geliştirmeyenler, yüzlerce Türkmen’i katleden bu çetelerle YPG’yi aynı teraziye koyarak tartmak gibi bir gafletin içine girdiler.

Kürtler tarafından öldürülen bir ARAP yada TÜRKMEN örneğini kamuoyuna sunma ihtimali olmayan, Ankara’da masa başında oturarak sadece ‘Niyet okuma seansları’ yapan, kişilikleri kendinden menkul ‘şahsiyetler’ in, IŞİD çeteleri tarafından katledilmiş Türkmenlerin toplu cesetlerinin fotoğraflarını gördüklerinde neler hissettiklerini ‘çok merak ediyorum’ demek istiyorum ancak, onların dertlerinin Türkmenler olmadığını, siyasi rant elde etme kaygısı içinde olduklarını, bunu da ‘Kürtler etnik temizlik yapıyor’ iddiaları ile duygu sömürüsüne dönüştürdükleri kanaatiyle bu merakımdan vazgeçiyorum.

Derecesi kendinden menkul zihniyetlerini sırf Kürtler ön plana çıkmasın diye IŞİD bataklığında test edenlerin Türkiye’deki barış ve kardeşlik çabalarının geldiği noktayı görmezden gelmiş olmalarını, halkların kardeşliği adına bir pratik ortaya koyan Biz/Bizler görüyoruz ve anlıyoruz!

Telabyad çetelerden temizlendi

Onların baskısıyla Türkiye’ye sığınanlar geri dönmeye başladı.

Geri dönenlerin büyük bir çoğunluğu da Türkmen ve Araplar,

Onlar Kürtlerle birlikte aynı mahallede, aynı sokakta, bitişik evlerde komşuluklarını zor koşullarda olsa da devam ettiriyorlar.

 

Kürtlerin Ortadoğu coğrafyasında yönetim biçimleri ve sistemlerle sorunu var, halklarla değil.

 

Hani nerede ‘Etnik temizlik?’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR