Hanımlar için 10 pratik ev bilgisi

Hanımlar için 10 pratik ev bilgisi
10 pratik ev bilgisi

1) Çoraplarinizi çamasir makinesine koymadan önce çengelli igne ile birbirlerine tutturursaniz kaybolmadiklarini göreceksiniz.


2) Kadife ve ipekli elbiselerinizi buharli bir banyoya asin. Buhar onlarin tüm kirisikliklarini alacaktir.

3) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin.

4) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun. Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.

5) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

6) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

7) Evinizde hayvan besliyorsaniz ve bunlarin tüyleri koltuklariniza, kanepelerinize bulasiyorsa elinize yapiskan bir bant sarin ve tüylü olan yerlerde gezdirin.

8) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.

9) Yeni yikanmis nemli halinizin üzerine mobilyalarinizi koymadan önce ayaklarinin altina biraz alüminyum folyo koyun. Böylece izlerin çikmasina engel olacaksiniz.

10) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.