Harabe konağı sanat galerisine dönüştürdü

Harabe konağı sanat galerisine dönüştürdü
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde esnaflık yapan Kadir Karagöz, ilçede bulunan tarihi ve harabe bir konağı sanat galerisine dönüştürdü.

 

  Sur ilçesinde esnaflık yapan Kadir Karagöz, ilçede asırlar önce Süryaniler tarafından kullanılan ancak ihmal yüzünden harabeye dönüşen tarihi bir konağı kendi imkanlarıyla restore ederek, sanat galerisine dönüştürdü. Çeşitli ülkelerden getirilen özel kumaşlardan üretilmiş yöresel kıyafetlerin, çini seramik işlemelerin, yağlı boya çalışmalarının, kaşmir şalların, el yapımı saf ipek dokuma halıların ve doğal taşların Diyarbakır halkıyla buluşturulduğu galeri, kısa sürede vatandaşların uğrak mekanlarından biri oldu.

  Konağa harabe bir durumdayken keşfettiğini anlatan Karagöz, “Konağın tarihi yapısını bozmadan restore ederek bir sanat mekanı haline getirdik. Hindistan, Pakistan, İran ve Nepal gibi ülkelerden özel kumaşlardan üretilmiş ürünlerle farklı bir tarz oluşturduk. Vizyonumuz Diyarbakır’da bulunmayan ürünleri halkımızın ayağına getirmek ve aynı zamanda Diyarbakır yöresine özel parçaları burada sergilemek. Prensip olarak doğal ürünler bulunduruyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.