Hasankeyf kültürel soykırıma 'dur' diyecek

Hasankeyf kültürel soykırıma 'dur' diyecek
Bin yılların tarihi mirası Hasankeyf'in yerel yönetimine aday olan BDP Belediye Eş Başkan adayı Murat Tekin, AKP hükümetinin tarihi yok etme politikalarına 30 Mart akşamı 'dur' diyeceklerini söyledi.

BATMAN - Yaklaşık 12 bin yıllık tarih mirası yapıları, köprüsü, Dicle nehrine yazgılı geleceği ile tarihten gelen şehir olan Hasankeyf'i bu günlerde seçim heyecanı sardı. Kültürel ve tarihsel değerlerini Ilısu Barajı'na kurban etmek üzere olan ilçede bu kadere 'dur' diyecek bir yerel yönetici aranıyor. Tarihin kendinin geleceğini değiştirmek için aday olan BDP'nin eş başkan adayları Murat Tekin ve Nezahat Toprak kolları sıvadı. "Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa yürüyüşünde öz yönetimlerle, özgür kimliğe" şiarıyla 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere hazırlanan BDP'nin adayları Hasankeyf'e ilişkin projelerini anlattı.

'Baraj, kültürel bir soykırımdır'

Eş başkan adayı Murat Tekin Hasankeyf'teki seçim atmosferini ve bugüne kadar ilçede uygulanan politikaları eleştirdi. Bu denli zengin bir coğrafyanın yok edilmek istendiğine değinen Tekin, "Biz Hasankeyf'in turizme açılması taraftarıyız. AKP hükümetinin Ilısu Barajı'nda ısrar etmesi, bu baraj yapılırken Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporundan muaf tutulması, sosyal ve kültürel zenginliğin göz ardı edilmesi büyük bir akıl tutulmasıdır. 12 bin yıllık tarihe sahip bir yerin sadece 50 yıl ömrü olacak olan bir baraja feda edilmesi tam anlamıyla kültürel bir soykırımdır" ifadelerini kullandı. 

hasankeyf-(3).jpg

hasankeyf-(1).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.