‘Hasankeyf yakında suyla buluşup güzelleşecek’

‘Hasankeyf yakında suyla buluşup güzelleşecek’
Batman Valisi Ahmet Deniz, katıldığı programda Hasankeyf Kalesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hasankeyf Kaymakamlık Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, "Hasankeyf yeni anlayışla, suyla bütünleştikten sonra Türkiye'deki yeni örnek ilçelerden bir tanesi olacak. Turizm potansiyeli daha da yükselecek." dedi.

Hasankeyf Kalesi'nin yakın zamanda turizme yeniden açılacağını dile getiren Deniz, şöyle konuştu:

“Batman’daki depolarda bulunan eserleri buraya getireceğiz”

"Tehlike oluşturan taş düşürme işlemlerimiz bitiyor, dolgu işlemleri de bitecek. Kültür Adası, tarihi eserlerin taşınması Türkiye'nin sayılı müzelerinden bir tanesi olacak. Önemli bir emek var burada.

Şuan birçok eseri Batman'da depolarda tutuyoruz. Bunların hepsi Hasankeyf'e taşınacak. Hasankeyf yeni anlayışla çok daha güzel olacak. Hasankeyf yeni anlayışla, suyla bütünleştikten sonra Türkiye'deki yeni örnek ilçelerden bir tanesi olacak. Turizm potansiyeli daha da yükselecek."

"Size gelen bilgileri anında güvenlik güçlerine bildirin"

"Muhtarlarımız, köylerinizde herhangi bir şüphelendiğiniz bir şey olabilir, size gelen bilgi olabilir. Anında güvenlik güçlerimizle paylaşın. Çünkü bu huzur olunca her şey daha güzel oluyor. Bizim çimentomuz kardeşliğimizdir. Bu hain saldırılara karşı ancak bu şekilde dimdik durabiliriz."

Toplantının ardından Vali Ahmet Deniz, Zeynel Bey Külliye ve Türbesi'ndeki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ardından ziyaret ettiği Hasankeyf İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrencilere kitap hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.