Hasar tespiti yapılan bölgede patlama

Hasar tespiti yapılan bölgede patlama
Diyarbakır Sur ilçesindeki yasaklı bölgelerde bulunan bazı evlerde hasar tespit çalışması sürüyor.

Dün sabah saatlerinde Dabanoğlu mahallesi Kadı Camii sokakta yapılan hasar tespit çalışmaları sırasında meydana gelen patlama sonucu hasar tespit çalışmaları yarıda kaldı.

Dabanoğlu mahallesi, Kadı Camii sokaktaki evine dün sabah hasar tespiti için giden ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Evimi su basmış, bütün eşyalarım sular altında kalmış. Evimdeki tüm mobilyalar, ahşap malzemeler su almış, şişmiş. Hiçbir eşyam kullanılacak durumda değil. Buzdolabımdaki gıda maddeleri çürümüş, kokudan eve girilmiyor. Evimde birkaç parça eşya, yorgan, battaniye alıp çıktım. Onca yıllık emeğim, hiç olmuş” diye konuştu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki 6 sokakta sokağa çıkma yasakları sürerken, Sur Kaymakamlığı öncülüğünde evi Sur’da olan vatandaşların hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

 Her gün 15-20 aileyi arayan Sur Kaymakamlığı, dün de Dabanoğlu Mahallesi Kadı Camii sokakta evi olan 10 aileyle hasar tespitine başladı.

Sur Kaymakamlığının görevlendirdiği 4 kişilik hasar tespit ekibi, dün sabah saatlerinde Dabanoğlu mahallesi Kadı Camii Sokakta vatandaşlarla hasar tespiti yaptığı sırada iç tarafta bir patlama sesi duyuldu. Sabah saat 11.00 civarında meydana gelen patlama sesinin duyulmasının ardından bölgede kimliği belirsiz şahısların olduğu belirtildi. Hasar tespitinin bir sonraki gün sabah saatlerinde yapılacağı bilgisinin vatandaşlarla paylaşılmasının ardından polis, vatandaşları bölgeden çıkarttı. Üç beş parça eşyasıyla hasar tespiti yapılan alandan ayrılan vatandaşlar bir sonraki gün sabah saatlerinde yeniden gelmek üzere hasar tespitinin yapıldığı bölgeden ayrıldı.

 

Dün sabah saatlerinde Dabanoğlu mahallesi Kadı Camii sokakta yapılan hasar tespit çalışmalarına katılan vatandaşlar ev eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Kadı Camii sokakta evi bulunan ve dün hasar tespiti için evine giden ismini vermek istemeyen vatandaşlardan biri, eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Evimi su basmış, bütün eşyalarım sular altında kalmış. Evimdeki tüm mobilyalar, ahşap malzemeler su almış, şişmiş. Hiçbir eşyam kullanılacak durumda değil. Buzdolabımdaki gıda maddeleri çürümüş, kokudan eve girilmiyor. Evimde birkaç parça eşya, yorgan, battaniye alıp çıktım. Onca yıllık emeğim, hiç olmuş. Hasar tespiti yapıldığı sırada 11.00 sularında bir patlama sesi duyduk ve apar topar evden çıkmak zorunda kaldık. Hasar tespiti dün sabah erken saatlerde başlamıştı ve patlama sesi duyulana kadar da devam ediyordu. Bizim olduğumuz binada hasar tespiti bitmek üzereydi ama diğer evlerde durum neydi bilmiyorum.  Hasar tespiti için bizim sokağa giren birçok ailenin hasar tespiti yapamadan bölgeden çıkarıldığı söylendi. Patlamadan dolayı hasar tespiti bir sonraki güne ertelenmiş” diye konuştu.

Hasar tespitinin yapıldığı Dabanoğlu Mahallesi Kadı Camii sokakta bulunan vatandaşlar, hasar tespitinin, bölgede gelen patlama sesi ve bölgede görülen kimliği belirsiz şahıslar nedeniyle bir sonraki gün sabah saatlerine ertelendiğini söyledi.

,Ali Abbas Yılmaz/özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.