Hasarlı okulda 2 yıl eğitim verildi

Hasarlı okulda 2 yıl eğitim verildi
Kayapınar'da 2 yıldan bu yana duvarları çatlak olmasına rağmen eğitime kesintisiz devam edilen Nazime Tatlıcı İlköğretim Okulu için boşaltma kararı alındı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan ve 2 bin 500 öğrenciye eğitim verilen Nazime Tatlıcı İlköğretim Okulu'nun duvarlarındaki çatlaklar nedeniyle pazartesi günü boşaltılacağı belirtilirken, tadilat nedeniyle çocukları uzak okullara sevk edilen aileler bu duruma tepkili. Yaklaşık 2 yıldan bu yana Nazime Tatlıcı İlköğretim Okulu'nun hasarlı olduğunu ifade eden Diyarbakır Eğitim Sen Şube Başkan Kasım Birtek, şu ana kadar öğrenci ve öğretmenlerin olası bir yıkıma maruz kalmamalarının büyük bir şans olduğunu söyledi. Okulun tadilat için kapatılmış olmasının devlet bürokrasisinin nasıl çalıştığının bir örneği olduğuna işaret eden Birtek, "Öğrenci ve öğretmenleri mağdur edecek bu tadilat geçtiğimiz yaz aylarında yapılabilirdi. Ancak yapılmadı. Şimdi de öğrenciler yakın okullarda yer olmadığı için uzak okullara gönderiliyor. Buna karşı biz de okula yakın eski bir rehabilitasyon merkezinde bir kısım öğrencinin eğitim görmesi için talepte bulunduk. Ve valilikte kısa bir sürede bu binayı eğitim için düzeltebilirdi. Fakat böyle olmadı. Şimdi de öğrenciler uzak okullarda okumak zorunda bırakılıyor. Madem böyle bir karar alındı o zaman Sosyal Devlet'in sorumluluğunu yerine getirerek evden uzak öğrencilerin servis parası karşılanmalıdır. Savaşlara harcama yapan bir devlet biraz eğitime destek verebilir" dedi. 

'Ya çocuklarımızın başına bir şey gelmiş olsaydı?'

3 çocuğunun okuduğunu belirten Suna Dağ, çocukların 2 kilometre uzaklıkta okula nakledildiğini söyleyerek, "Çocuklarımız bu şekilde bir can güvenlikleri yok. Tadilatı yazın yapılması gereken okul, eğitim döneminde kapatılıyor. Bugüne kadar bu okulun ne halde olduğu görmediler mi? Ya çocuklarımızın başına bir şey gelmiş olsaydı. Bunun vebalini kim alacaktı? Bu skandalın sorumlusu Diyarbakır Valiliği, Milli Eğitim Müdürü, ilçe kaymakamıdır" dedi. 

'Mağduriyetimiz giderilmezse bunu protesto ederiz!'

Öte yandan mağdur edildiklerini belirten veliler, mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde Cumartesi günü Diyarbakır'ı ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan'ın katılacağı açılış törenine yürüyüş düzenleyerek durumu protesto edecekleri uyarısında bulundu. 

Konuya ilişkin görüştüğümüz okul yetkilileri ise, Pazartesi günü okulun boşaltılacağını doğruladı. Yine tadilat nedeniyle sevki yapılan öğrencilerin yakın okullarda yer olmadığı içi uzakta bulunan okullara yerleştirildiğini açıklayan yetkili, bu konuda yapabilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.