HASTA HÜKÜMLÜNÜN AİLESİ CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

HASTA HÜKÜMLÜNÜN AİLESİ CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ
Hasta hükümlü babaları Necman Öner’in yaklaşık dört yıldır cezaevinde bulunduğunu ve sağlık durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini belirten çocukları, Cumhurbaşkanı’na seslenerek babalarının tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

HAKKARİ -  Hakkari’de, KCK adı altında düzenlenen operasyonla tutuklanan ve Temmuz 2014'te yargılandıktan sonra 7 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum edilen Necman Öner, tutukluluğu sırasında kısmi felç geçirerek koltuk değneğiyle yaşamaya mahkum oldu. Kalp ve mide rahatsızlıkları da bulunan Öner’in yakınları, 4 yılda 3 farklı cezaevi değiştirdi. Yakınları, şu an Şırnak E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Necman Öner’in önceki gün baygınlık geçirdiği ve elleri kelepçeli olarak ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, ancak Öner’in kelepçeli tedaviyi kabul etmediği için tedavi edilmeden cezaevine geri götürüldüğünü iddia etti.
Geçen hafta babasının ziyaretine gittiğini belirten Viyan Öner, babasının hayatından endişe duyduklarını kaydederek, “Babamın kalp rahatsızlığı olduğu için sık sık koğuşunda baygınlık geçiriyor. Geçen hafta yine bayıldı. Elleri kelepçeli olarak hastaneye kaldırıldı. Babam kelepçeli tedaviyi ret ettiği için cezaevine geri götürüldü. Doktorları acilen ameliyat yapılması gerektiğini söylüyor. Bir an önce babamın iyi bir hastaneye sevk edilmesi gerekir. Çünkü babamın Şırnak Devlet Hastanesi’nde ameliyat olması mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanı’ndan isteğim, babamı tahliye edin, kendimiz ameliyat ettirelim” diye konuştu.
Necman Öner’in sağlık durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini belirten 17 yaşındaki kızı Viyan Öner de, hasta olan babasının durumunun kendisini ve kardeşlerini üzdüğünü belirterek, yetkililere babasını tahliye etmeleri için çağrı yaptı. 
Öner’in eşi Şükran Öner de, eşinin cezaevinde hastalandığını ve her geçen gün ölüme doğru gittiğini belirterek, eşinin yaşamından endişe duyduğunu söyledi. 6 çocuğunun öğrenci olduğuna dikkat çeken Şükran Öner, bir yandan öğrenci olan çocuklarının sıkıntıları diğer yandan cezaevinde ölüme giden eşinin durumunun kendisini çok üzdüğünü ifade ederek, yetkililerden eşinin tahliye edilmesini istedi.
Necman Öner’in 86 yaşındaki babası Mehmet Öner de, ölmeden önce çocuğunu görmek istediğini belirterek “Sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Adalet istiyorum. Allah rızası için oğlumu serbest bırakın” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.