Hasta tutsağın tedavisi için 40 bin TL isteniyor

Hasta tutsağın tedavisi için 40 bin TL isteniyor
Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Burhan Kartal, götürüldüğü hastanede kendisine ameliyat için 40 bin TL masraf çıkartıldı.

8 yıldır "örgüte üye olmak" iddiasıyla Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Burhan Kartal'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Cezaevine girdikten sonra kalp, yüksek tansiyon, prostat ve böbrek hastası olan Kartal'ın tedavi olabilmesi için tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nden götürüldüğü Ankara, İstanbul ve Erzurum'daki hastanelerde tedavisi için 40 bin TL ameliyat masrafı istendiği belirtildi. Hasta tutsaklar listesinde olan Kartal'ın durumu her geçen gün ağırlaşırken, Kartal'ın avukatı Cemal Demir ve ailesi, cezaevi idaresinin ve hastanenin Kartal'a dönük tavrına tepki göstererek, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı. 

Cezaevinde her geçen gün durumu ağırlaşan hasta tutsak Burhan Kartal'ın annesi Cedide Serhat, çocuğunun yıllardır cezaevinde ağır hasta olduğunu söyledi. Çocuğunun Oltu Cezaevi'nde kaldığı sürede Ankara ve İstanbul'a tedavi olmak için götürüldüğünü belirten Serhat, aylarca hastane kapılarında bekletildiklerini söyledi. Çocuğunun anjiyo da olduğunu ifade eden Serhat, "Burhan'a cezaevinde resmen işkence ediliyor. Burhan'a Ankara'daki hastanede 40 bin TL ameliyat masrafı çıkarttılar. Bizim o paraya verecek durumumuz yok. Eğer oğlumun başına bir şey gelirse bunun tek sorumlusu devlettir. Her gün hasta tutukluları bırakacaklarını söylüyorlar. Hepsi yalan. Allah'da bunu kabul etmez. Bir an önce oğlumun sağlığına kavuşması için gerekli tedavisi devlet tarafından yapılmalıdır. Yoksa oğlum her geçen gün ölüme daha da yaklaşıyor" dedi.

'Kartal cezaevinde kalamaz durumda'

Erzurum H Tipi kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Burhan Kartal ile görüşen Avukat Cemal Demir ise, Kartal'ın sağlık durumunun cezaevinde kalmaya elverişli olmadığını söyledi. Kartal'ın hemen tahliye edilerek tedavisinin yapılması gerektiğini kaydeden Demir, "Burhan Kartal'ın genel sağlık durumu ciddidir. Kalp ve ciğerlerinde ciddi damar tıkanıkları bulunmaktadır. Kartal'ın tedavisi için defalarca Ankara ve İstanbul'daki hastanelere götürüldü. Ancak durumunda herhangi bir değişiklik olmadı. Kartal'ın sağlığına kavuşması için hemen tahliye edilmesi ve tedavisi için uygun koşulların oluşturulması gerekiyor. Buradan Kartal'ın tahliye edilmesi için herkese duyarlılık çağrısı yapıyoruz ve destek bekliyoruz" diye belirtti. 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.