Hasta tutsak Çiçek'in durumu iyiye gidiyor

Hasta tutsak Çiçek'in durumu iyiye gidiyor
Tansiyon ilaçları 2 hafta ihmal edilmesinden dolayı beyin kanaması geçiren ve askerlerin gözetiminde tedavisi süren 58 yaşındaki hasta tutsak Ekrem Çiçek'in durumu iyiye gidiyor.

DİYARBAKIR- Tansiyon ilaçları 2 hafta ihmal edilmesinden dolayı beyin kanaması geçiren ve askerlerin gözetiminde tedavisi süren 58 yaşındaki hasta tutsak Ekrem Çiçek'in durumu iyiye gidiyor. Çiçek'in doktorları ise, askerlerin odada bulunma dayatmaları nedeniyle tedaviyi sürdürmekte zorlanıyor.


Tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tansiyon ilaçlarının iki hafta geciktirilmesi sonucu beyin kanaması geçiren ve vücudunun sağ tarafı felç olan 58 yaşındaki hasta tutsak Ekrem Çiçek'in, 67 gündür verdiği yaşam mücadelesinin ardından durumu iyiye gidiyor. Hasta tutsak Çiçek'in kızı Remziye Çiçek, babasının hala konuşamadığını, işaretlerle anlaştıklarını söyledi. Babasının uzun süre yatmaktan kaynaklı sırtında yaralar oluştuğunu belirten Çiçek, "Doktorlar sırtındaki yaraların iyileşmesi için hava alması gerektiğini söylüyor. Ancak tutuklu koğuşunda bu mümkün değil" dedi.

Doktorların "Bu hasta bakıma muhtaçtır. Ve bu bakımı iki kişi yapabilir" diyerek imzaladığı kağıtla savcılığa başvuruda bulunduklarını belirten Çiçek savcılığın kendilerine bu izni vermediğini söyledi. Çiçek, doktorların askerlerin gözetiminde tedavilerini sürdürmekte zorlandıklarına da dikkat çekti.

"'Doktor, biz askerlerin gözetiminde rahat muayene edemiyoruz, rahat tedavi edemiyoruz' diyor. Babamın düzenli olarak fizik tedavi görmesi lazım ancak askerlerin gözetiminde gerekli tedavi yapılamıyor" diyen Remziye Çiçek son olarak, babalarının tahliye olmasını ve eski sağlığına kavuşmasını istediklerini belirterek sözlerini tamamladı.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.