Hasta yakınlarının, doktor isyanı

Hasta yakınlarının, doktor isyanı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde hasta ve hasta yakınları, uzman doktorun yetersizliği nedeniyle hastane bahçesinde eylem yaptı.

MARDİN - Mardin’in Nusaybin ilçesinde hasta ve hasta yakınları, uzman doktorun yetersizliği nedeniyle hastane bahçesinde eylem yaptı. 
Sabah saatlerinde muayene olmak için Nusaybin Devlet Hastanesine gelenler, 8 branşta uzman doktor olmadığını görünce duruma tepki gösterdi. Hastane bahçesinde toplanan hasta ve hasta yakınları adına açıklama yapan Zeki Demir, sıra almak için sabah saat 06.00'dan beri hastane kapısında beklediğini söyledi. Gece geç saatlere kadar da hastane kapısına sıra yazdırdıklarını belirten Demir, "Bugün 8 tane uzman doktorumuz yok. Bunu millete reva görüyorlar. Bugün saat 06.00'dan beri de buradayım. Tek amacımız burada hastamızı tedavi ettirmektir. Başka bir amacımız yok. Burada taleplerimizi dile getirdiğimizde olayı siyasi yöne çekiyorlar" dedi. 
Protesto nedeniyle Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabip Yardımcısı Dr. Mehmet Emin Ay, hasta ve hasta yakınlarıyla görüştü. Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli bazı doktorların, ameliyatta olduğu için poliklinikte hasta muayenesi yapmadığını belirten Dr. Ay, bazı doktorların izinde olduğunu bazılarının da zorunlu hizmeti bittiği için ilçeden ayrıldığını söyledi.
Sorunun çözümü için Bakanlıktan yeni doktor talebinde bulunduklarını aktaran Dr. Ay, hasta ve hasta yakınlarının eylemini sonlandırmasını istedi.
Taleplerini dile getiren bazı hasta ve hasta yakınları ile Ay arasında yaşanan kısa süreli gerginlik sonrası vatandaşlar eylemlerini bitirdi.
Konuyla ilgili hastane yönetimi resmi bir açıklanma yapmadı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.