Hasta yoğun bakımda doktorlar izinde!

Hasta yoğun bakımda doktorlar izinde!
Kalp krizi geçiren annesinin Bypass ameliyatı için 4 gündür Ankara’dan doktor bekleyen Faruk Gündüz adlı vatandaş isyan etti.

 

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte doktorların izne çıkması, hastanelerin bazı bölümlerinde doktor açığının oluşmasına neden olurken, Diyarbakır’da Bypass ameliyatı yapacak doktor kalmadı. Günlerdir annesinin Bypass ameliyatı için Ankara’dan doktor gelmesini bekleyen vatandaşlardan Faruk Gündüz, “ Diyarbakır’da hangi hastaneye gidiyoruz doktor yok. Annem kalp hastasıdır, günlerdir hastane hastane geziyoruz kalp doktoru bulamıyoruz. Özel hastanelere de gittik devlet hastanesine de Araştırmaya da gittik doktor yok. Dört gündür annem kalp krizi geçirmiş ve özel bir hastanenin yoğun bakımında kalıyor. Anneme Bypass yapılması lazım ama doktor yok. Bugün için Ankara’dan doktor gelecek diye bekliyoruz” diye isyan etti.

Yaz aylarında tatil sezonunun başlamasıyla izin haklarını kullanan doktorların hastaneleri boş bırakmaları hastaları mağdur etti.

Diyarbakır’da hem özel hem de devlet hastanelerinde bazı bölümlerde izinlerden kaynaklı doktor sıkıntısı çekilirken, kalp krizi geçiren hasta annesinin özel bir hastanenin yoğun bakımında günlerdir Ankara’dan doktor bekleyen Faruk Gündüz adlı vatandaş yaşadığı sıkıntıları gazetemiz ile paylaştı.

Diyarbakır’da özel bir hastanenin yoğun bakımında Cuma gününden beri doktor bekleyen annesinin yaşamından endişe duyan ve Bypass ameliyatı için dört gözle Ankara’dan doktor gelmesini beklediğini iddia eden Faruk Gündüz, adlı vatandaş yaşadıklarını şöyle özetledi: “Diyarbakır’da hangi hastaneye gidiyoruz doktor yok. Annem kalp hastasıdır, günlerdir hastane hastane geziyoruz kalp doktoru bulamıyoruz. Özel hastanelere de gittik devlet hastanesine de Araştırmaya da gittik doktor yok. Dört gündür annem kalp krizi geçirmiş ve özel bir hastanenin yoğun bakımında kalıyor. Anneme Bypass yapılması lazım ama doktor yok. Bugün için Ankara’dan doktor gelecek diye bekliyoruz. Olacak şey değil, bir hastanede doktor olmaz mı? Bütün doktorlar izne gitmişler, hastane bomboş. Cuma gününden bu yana doktor bekliyoruz. Annem kalp krizi geçirdiği için, uçakla başka bir şehre de götüremiyoruz. Çaresiz Ankara’dan doktor gelmesini bekliyoruz.”

Dilek Akin / Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.