Hastalıklardan korunmak için taze sıkılmış meyve suyu için

Hastalıklardan korunmak için taze sıkılmış meyve suyu için
Ortadoğu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Soner Kadıköylü, soğuk havalarda grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyenlere taze sıkılmış meyve sularını önerdi. .

 

 

 

  “GÜNLÜK 2-3 BARDAK TAZE MEYVE SUYU KULLANMAK ÖNEMLİ”

  Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Soner Kadıköylü ise, hava değişimlerine dikkat çekerek, “Havaların soğuması ile beraber grip ve soğuk algınlığı kendini göstermeye başladı. Bağışıklık sistemi gribe karşı çok önemli. Onu güçlendirmek için de taze meyve ve sebze tüketimini kesinlikle öneriyoruz. Bunları tüketemeyen hastalar taze sıkılmış meyve suyunu kullanabilirler. Turunçgiller, nar suyu, elma, havuç veya benzeri meyvelerin suları tüketilebilir. Meyve suyunu günlük 2-3 bardak kullanmak yeterlidir. Tüketimde de fazlaya kaçmamak gerekiyor. Tek bir taze sıkılmış meyve suyu yerine karışık meyve suyu koruyucu etki yönünden daha kuvvetli” diye konuştu.

  “HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN MEYVE SUYU, İYİLEŞMEK İÇİN BİTKİ ÇAYI”

  Birçok vatandaşın hastalıktan korunmak ve iyileşmek için bitki çayları kullandığını kaydeden Dr. Kadıköylü, “Bitkisel çayların koruyucu mekanizması farklı. Bitkisel çaylar hastalığın vücutta barınmasını önlüyor. Meyve suları ise bağışık sistemini güçlendirici etkiye sahip. Dolayısıyla bitki çayları hasta olununca kullanılmalı. Ama meyve sularını bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bu mevsimden itibaren her zaman öneriyoruz” ifadelerini kullandı.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.