Hastanede Ölümle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Hastanede Ölümle İlgili Soruşturma Başlatıldı
Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar, geçtiğimiz günlerde ayağından yaralanan ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilmeye beklerken yaşamını yitiren Faruk Atman’ın ölümünde ihmal olduğu iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığı

Diyarbakır’da geçtiğimiz Perşembe akşamı iki kişi arasında yaşanan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş, olayda 30 yaşındaki 4 çocuk babası Faruk Atman ayağından yaralandı. Yaralı Atman önce özel bir hastaneye oradan da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. İddiaya göre Atman ameliyat edilmeyi beklerken yaşamını yitirdi. Atman’ın yakınları, olayda ihmal olduğunu iddia edip suç duyurusunda bulundu.

Yakınları ihmal iddiasında bulunmuştu

Yaşamını yitiren Faruk Atman’ın amcası Hasan Atman, yeğeninin ayak kemiğinin kırık, damarının da yaralı bir şekilde hastane odasında ameliyat edilmeden bekletildiğini ve bu yüzden öldüğünü iddia etti. Aile, yaşanan ölümün ihmalden kaynaklandığını ileri sürerek doktordan ve hastane yönetiminden şikâyetçi olduklarını vurguladı. Aile olay ile ilgili suç duyurusunda bulunurken, otopsi raporu bekleniyor.

“Ameliyat sabaha ertelendi”

Hayatını kaybeden Faruk Atman’ın amcası Hasan Atman, yaşananlara ilişkin şunları söyledi;

“Yeğenim mahallede tartıştığı biri tarafından ayağından silahla vuruldu. Ardından yeğenimi Özel bir hastaneye götürdük. Burada ilk müdahale yapıldıktan sonra bizi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirdiler. Sonra yeğenimi burada acil servise götürdük. Yeğenime müdahale ettiler ve ayağını alçıya aldılar. Yeğenimin her tarafı kan revan olmasına rağmen serum bağlayıp normal bir odaya aldılar. Ardından bize; şu an bir beyin kanaması ameliyatının yapıldığını, yeğenimin saat 23.30’da ameliyat edileceğini söylediler. O anda da saat 21.00 civarıydı, yani iki saat ameliyat için bekleyecektik. O bekleme süresince yeğenimin canı yanıyor ayağını da sabit tutamıyordu. Biz ameliyat saatini beklerken doktor yine geldi ve beyin kanaması ameliyatının biraz uzun süreceğini, yeğenimi sabah ameliyat edeceğini söyledi. Ağabeyim öncesinde doktora olur mu, yeğenim ameliyat için bekleyebilir mi? Diye sorduğunda; ‘Sorun değil, böyle vakalar bize çok geliyor. Sabah yaparız’ diye cevap aldı. Doktor, bize hastanın gece yarısına kadar bir şeyler yiyip içebileceğini söyledi. Sonra yeğenimi bulunduğu odanın hemen yanındaki bir odaya aldılar. Burada yeğenimin başında bekliyorduk. Bekleme esnasında yeğenim acıdan duramıyordu. Karnının sancı yaptığını söylüyordu. Biz defalarca o katta bulunan sağlık personeline ‘Hastamız sancısından duramıyor. Gelin bakın desek de, odaya gelip yeğenimi çok geç kontrol ettiler. Saat tam gece yarısına yakın yeğenim aniden karnının sancılandığını ve çok acı çektiğini söyledi. Hemen sağlık personelini çağırdık, o da doktorları çağırdı. Yeğenimi ilk kontrol etmeye gelen oradan tesadüfen geçen bir doktordu. Ve bu doktor ‘Bu hasta nasıl bu odada bekletilir’ dedi. Sonra sağlık personelleri yeğenime müdahale ederken en son yeğenimi sabah ameliyat edeceğini söyleyen doktor geldi. Ardından yeğenimin birden nefesi kesildi. Çenesi kitlendi ve bizi dışarı çıkardılar. İçeride yarım saatlik bir müdahalenin ardından ameliyatı sabah yapacağını söyleyen doktor kapıyı açtı ve ‘ ayağından vurulan birinin böyle olmasını beklemiyorduk, müdahale ettik ama maalesef hastayı kaybettik’ dedi.

“Hemen ameliyat edilseydi şu an aramızda olacaktı”

Doktordan ve hastane yönetiminden şikâyetçi olduklarını dile getiren Atman,  “Hepimiz Faruk’un ölümü ile şok olduk. Ağabeyim, doktora onu kendilerinin öldürdüğünü söyledi. Yeğenimi, sadece ayağından vurulmuş bir şekilde getirdiğim hastaneden cenazesini alıp çıkmak zorunda kaldım. Kan revan içinde uzanan ve ‘Bir şey olmaz, sabah ameliyat yaparız’ dedikleri yeğenim 2 saat sonra hayatını kaybetti. Biz morga indiğimizde savcı incelemelerde bulundu. Savcıya durumu izah ettik. Savcı bey de otopsi sonucundan sonra durumun netleşeceğini söyledi. Ardından bize verilen belgede yeğenimin silahla yaralanmadan dolayı ‘kemik kırığı ile orta çaplı damar yaralanmasından dolayı gelişen dış kanama’ nedeni ile hayatını kaybettiği yazıyordu. Şu sorunun cevabını çok merak ediyorum; Silahla yaralanarak ayağındaki bir kemiği kırılan ve damarı zarar gören biri neden hemen ameliyata alınmaz? Yeğenim hemen ameliyat edilseydi şu an aramızda geziyor olacaktı. Kesinlikle benim yeğenimi öldüren hastane yönetimi ve personelinin ihmalidir. Ben hastane yönetiminden ve yeğenim ile ilgilenen doktordan şikâyetçiyim. Yeğenimle hiçbir şekilde ilgilenmediler. Bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar, Atman’ın ölümünde ihmal iddialarının olup olmadığını araştırmak üzere soruşturma başlattıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.