Hastaneye kaldırılmayı beklenen 28 kişinin durumu ağırlaşıyor

Hastaneye kaldırılmayı beklenen 28 kişinin durumu ağırlaşıyor
Operasyonların 42’inci gününe girdiği Cizre’de dün Cudi mahallesine yapılan yoğun top atışlarının bir eve isabet etmesi sonucu yaralanan ve dünden bu yana hastaneye kaldırılmayı beklenen 28 kişinin durumu ağırlaşıyor.

 

 

Cizre’de dün sabah saatlerinde tanklardan yapılan top atışları ile Cudi mahallesinde vurulan evlerde yaralanan 28 kişiden 18’ininin sağlık durumu kötüye gidiyor. Dün akşam saatlerinde yaralılar arasında bulunan AİHM'in hastaneye kaldırılması için tedbir kararı verdiği Cihan Karaman'ın yaşamını yitirdiği mahallede, 28 yaralıdan 18’inin sağlık durumunun kötüye gittiği öğrenildi.

Dün gece yaralıların bulunduğu evde olan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, yaralılardan durumu ağır olan bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini söyledi.

‘SARGI BEZİ BİLE KALMADI’

Saatler ilerledikçe yaralıların sağlık durumlarının daha kötüye gittiğini ifade eden Tunç, bulundukları top atışından yıkılan evin bodrumunda yaralılara müdahale etmek için sargı bezlerinin dahi kalmadığını vurguladı. Aynı zamanda bölgeye tanklardan yapılan top atışlarının sürdüğünü kaydeden Tunç, devletin saldırıları sürdürüp yaralıların hastaneye kaldırılmasını engelleyerek toplu bir katliam girişimi içinde olduğunu söyledi.

‘GEREKENLER YAPILMAZSA CENAZELEMİZ ALINACAK’

Tunç dün akşam yaptıkları çağrıyı yinelediklerini belirterek, “Burada yeni bir sivil katliam daha yaşatılmak isteniyor. Bir an önce ulaşıp gereken yapılmazsa hepimizin buradan cenazeleri alınacak" dedi. (DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.