Havalar soğudu sinüzit hastalığı arttı

Havalar soğudu sinüzit hastalığı arttı
Hava iyiden iyiye soğurken, soğuk algınlığı, grip ve nezleye paralel olarak sinüzit hastalığı artış gösterdi. Sinüzite yakalanmamak için uzmanların uyarısı; kış aylarında soğuktan korunmalı, ortamı ise sürekli nemli tutmalı. Başta zonklama ve göz etrafın

 

 

 

  Doç. Dr. Pınar, nezle, grip, farenjit, sinüzit, larenjit gibi iltihapların hepsinin üst solunum yolu enfeksiyonu kapsamına girdiğini belirterek "Kış aylarında bu mikropların doğada görülme sıklığı artar. Kapalı yerlerde okul, kreş, kışla, iş yeri gibi uzun süre kalınması, buraların iyi havalandırılmamaları, soğuğun vücut direncini düşürmesi, sigara dumanı, yetersiz-dengesiz beslenme ve bazı çok iyi bilinmeyen mekanizmalarla kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonu görülme sıklığı artar” dedi. 

  Doç. Dr. Pınar, kış aylarında, özellikle kaloriferli evlerde iyice kuruyan havanın  sinüzit gelişimine neden olacak ortama zemin hazırlayabileceğini söyledi.

  Doç. Dr. Pınar, ayrıca şu bilgiyi verdi: "Hafif nezle grip hali varken uçak seyahati yapılması, su altı dalış yapılması, uzun süre soğuk havaya maruz kalınması ve nazal alerji durumunun devam etmesi sinüzite sebep olur veya var olan sinüzitin daha ağır seyretmesine yol açar. Sigara da sinüzit için bir risk faktörüdür. Gerginlik tipi baş ağrısı, migren, burun bölme eğriliğine bağlı burun tıkanıklıkları sinüzit ile karışabilir."(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.