Havan topu ile ölümden döndü savcılık 'iddia' dedi

Havan topu ile ölümden döndü savcılık 'iddia' dedi
Eruh'a bağlı Bilgili (Eskieruh) köyünde Çizmeli Karakolu tarafından atılan havan topu mermisi ile yaralanan Ömer Aktaş 'ın adalet arayışı askeri ve sivil savcılık arasında bilmeceye dönüştürüldü.

Siirt Sivil savcılığın görevsizlik kararı vererek askeri savcılığa havale ettiği dosya ile ilgili savcı Aktaş'ın yaralanmasını iddia, olarak niteleyerek 'takipsizlik' kararı verdi. Aynı olayda telef olan Aktaş'ın eşeği için ise 'görevsizlik' kararı verildi. 

Yaralı halde karakola götürdüler 

Patlamanın etkisi ile etrafa yayılan şarapnel parçaları nedeniyle eşeğinin telef olduğunu kendisinin de yaralandığını dile getiren Aktaş, olay günün şöyle anlattı: "O gün herhangi bir çatışma falan yoktu. Ama asker havan mermisi atıyordu. Patlama sesi üzerine bütün köylü yardımıma geldi. Köyümüz ve karakol birbirine çok yakın olduğu için patlamanın ardından iki uzman çavuşta, köylüler ile birlikte yanıma geldi. Beni karakola götürdüler. Benim gibi eşeğimde de yaralı halde karakola götürüldü. Eşeğe isabet eden şarapnel parçaları karakolda çıkarıldı. Benimde sol bacağıma isabet eden şarapnel parçaları orada çıkarıldı. Tamam, bir şeyiniz yok diye beni eve gönderdiler. Akşam evde kötü oldum, hastaneye gittim. Eşeğim zaten kısa bir süre sonra öldü. Benim ise bacağımdaki ağrılar yavaş yavaş vücuduma yayıldı." 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.