Havuzu hak ettiler

Havuzu hak ettiler
Vanlı başarılı öğrenciler, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin kendilerine karne hediyesi olarak sunduğu Aqua Park’ta gönüllerince yüzüyor, oynuyor ve arkadaşlarıyla eğleniyorlar.

VAN - Başkan Özgökçe'nin başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak vaat ettiği Aqua Park sözü kapsamında eskiden köy olan ve Büyükşehir Yasası’yla mahalle statüsüne geçen uzak yerleşim yerlerindeki öğrenciler, havuz keyfi yaşıyor. Okul öğretmenleri, mahalle muhtarları ve ailelerin destekleriyle başarılı öğrenciler, Tuşba Belediyesi’ne ait araçlarla evlerinden alınarak Tuşba Belediyesi hizmet binasına gezdikten sonra Aqua Park’a götürülüyor. Uzman bay ve bayan eğitmenler gözetiminde erkekler sabah ve kız öğrenciler ise öğleden sonra havuzda yüzerek gönüllerince eğleniyorlar. Öğrenciler, yine aynı şekilde belediye araçlarıyla evlerine tek tek bırakılıyor.
Çocuklar ikinci dönem daha da başarılı olmak için gece gündüz çalışacaklarını, çünkü aileleri kadar Başkan Özgökçe’nin kendilerini düşündüğünü söylediler.
Aileler de, bugüne kadar başarılı çocuklarının ilk kez ödüllendirildiği belirterek, “Başkan Fevzi Hoca’dan Allah razı olsun. İmkanlarımız olmadığından bir türlü gözbebeğimiz ve yaşama nedenimiz olan çocuklarımıza bu imkanları sağlayamıyorduk. İnşallah Tuşba Belediye Başkanımız ve çalışanları, gelecek dönemde de bu çocuklarımıza daha çok sahip çıkacak ve onları sahipleneceklerdir” dediler.
Bilim insanı olan Başkan Özgökçe ise, yüzmeyi herkese önerdiği ve Allah’ın mucizesi olarak yarattığı vücudumuzdaki tüm kasları çalıştıran yüzmenin, en keyifli sporlardan birisi olduğunu kaydetti. Özgökçe, “Kas gelişimi için tavsiye edilen yüzme, başta omurga problemleri ve kas ağrıları olmak üzere birçok şikayeti de azaltmaktadır. Tüm vücut kaslarının aynı anda çalıştığı en önemli ve en keyifli sporlarından biridir. Üç tarafı denizlerle kaplı bir ülke olarak her ne kadar nüfusumuzun yarısının yüzme bilmemesi düşündürücü olsa da, aynı şekilde göl kentli olan muhterem Vanlıların da maalesef yarıdan fazlası yüzme bilmemektedir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.