Hawara Lice belgeseli Urfa'da gösterildi

Hawara Lice belgeseli Urfa'da gösterildi
Şanlıurfa Barosu, "İnsan Hakları Haftası" etkinleri kapsamında Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 22 Ekim 1993 tarihinde Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Bahtiyar Aydın'ın suikaste kurban gitmesi ve ardından 16 sivilin katledilmesini anlatan "Hawara Lice" belgeselinin gösterimini yaptı. 

Tigris Haber- Şanlıurfa Barosu, "İnsan Hakları Haftası" etkinleri kapsamında Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 22 Ekim 1993 tarihinde Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Bahtiyar Aydın'ın suikaste kurban gitmesi ve ardından 16 sivilin katledilmesini anlatan "Hawara Lice" belgeselinin gösterimini yaptı. 


Tahir Elçi Koferans Salonu'nda yapılan belegesel gösterimine katılan yönetmen Veysi Polat, "25 yıldır feryadı duyulmayan Lice’nin çığlığına ses veren Urfa Barosu Başkanı Sayın Abdullah Öncel’e, Urfa Barosu İnsan Hakları Komisyonu’na ve emeği geçen ekibe bir Liceli olarak teşekkür ediyorum" dedi.

lice-001.jpg

Lice olayları ile ilgili 5 yıl önce zaman aşımı süresine 1 gün kala açılan davanın geçen hafta beraatle sonuçlandığını hatırlatan Veysi Polat, “Hawara Lice belgeseli, dileriz ki Türkiye’nin kanlı tarihiyle yüzleşmesine ve hesaplaşmasına bir nebze katkı sunar" diye konuştu.


Belgesel gösteriminin ardından Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, yönetmen Veysi Polat'a bir plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.