'Hayali' ceza ile 7 aydır fazladan cezaevinde yatıyor

'Hayali' ceza ile 7 aydır fazladan cezaevinde yatıyor
Diyarbakır'da aldığı "Örgüt üyeliği" cezası 17 Temmuz 2013 yılında dolan tutsak Necdet Bozkurt, 7 aydır "22 disiplin cezası ve 4 hücre cezası aldığı için infazının yandığı" gerekçesiyle tahliye edilmiyor.

Şanlıurfa- Bozkurt, cezaevi idaresinden disiplin ve hücre cezası olmadığına dair belge almasına rağmen tahliye edilmiyor. 

2008 yılından tutuklanan ve "Örgüt üyeliği"nden ceza alan Necdet Bozkurt'un cezası 17 Temmuz 2013 yılında doldu. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ve tahliye olmayı bekleyen Bozkurt'a Cezaevi Savcılığı skandal bir sürpriz yaptı. "Neden tahliye olmadım" diye soran Bozkurt'ta "Disiplin cezası ve dört defa hücre cezası aldın infazın yandı" yanıtı verildi. Disiplin cezasının o kadar olmadığını ve infazının yanmasını engelleyecek bir durum olmadığını belirten Bozkurt, cezaevi idaresinden disiplin ve hücre cezası olmadığına dair belge alarak Cezaevi Savcılığı ve İnfaz Hâkimliği'ne gönderdi. Başvurusuna yanıt verilmeyen Bozkurt cezası dolduğu halde 7 aydır hala tahliye edilmiyor. 

'Hayali ceza ile yatıyorum' 

Konuya ilişkin bir haber ajansına mektup gönderen Bozkurt, traji-komik hak ihlali hikâyesini anlattı. Bozkurt mektubunda, 17 Temmuz 2013 tarihinde kendisine verilen cezayı tamamlamış olmasına rağmen, "hayali" disiplin ve hücre cezaları gerekçe gösterilerek tahliye edilmediğini belirtti. "Bu çığlığı duyan yok mu?" başlığıyla yazdığı mektubunda Bozkurt, "Hayali disiplin cezaları ile cezaevinde tutulan insanı duydunuz mu? 2008 yılından beridir cezaevindeyim. Cezam bitmesine rağmen salıverilmedim. Beni kim neden tutuyor? 17 Temmuz'da tahliye edilmem gerekiyordu. Ancak hiç almadığım 22 tane disiplin ve 4 hücre cezası gerekçe gösterilerek tahliye edilmedim. Oysa aldığım her hangi bir ceza yok" dedi.

hayaliceza-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.