Hayaller Gerçek Olsa Derneği, 'Kelebek' Çocukları Mutluluktan Uçurdu

Hayaller Gerçek Olsa Derneği, 'Kelebek' Çocukları Mutluluktan Uçurdu
Hayaller Gerçek Olsa Derneği, 'Kelebek' Çocukları Mutluluktan Uçurdu

Hayaller Gerçek Olsa Derneği Başkanı eski ses sanatçısı Fulden Uras, Diyarbakır ve Batman’da bulunan 15 kelebek hastasını evlerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinleyip, kendilerine hediyeler dağıttı.

 

Hayaller Gerçek Olsa Derneği, 'Kelebek' Çocukları Mutluluktan Uçurdu


 

Hayaller Gerçek Olsa Derneği Başkanı eski ses sanatçısı Fulden Uras, Diyarbakır ve Batman'da bulunan 15 kelebek hastasını evlerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinleyip, kendilerine hediyeler dağıttı.

Hayaller Gerçek Olsa Derneği Başkanı Fulden Uras ve derneğin Diyarbakır temsilcisi Şenay Çalışır, kelebek hastalığına dikkat çekmek amacıyla 15 kelebek hastasını evlerinde ziyaret etti. Epidermolysis Bullosa hastalığının farkındalığının arttırılması için çalışma yürüttüklerini belirten bir dönem kanser tedavisi görüp bu hastalığı yenmeyi başaran ünlü ses sanatçısı Fulden Uras, kelebek hastası çocukların çok ciddi sorunlarının olduğunu söyledi. Hastalığın tedavisinin olmadığını ve yara örtülerini ile ilgili ciddi sorunlarının olduğunu belirten Uras, "Yara örtülerini tam olarak alamıyoruz. Bütün çocuklarımızın neredeyse elleri kapalı. Eğitim ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Çocukların birçoğu okula gitmeye korkuyor, çünkü başka çocuklar okulda onlara çarptıkları zaman ya da kötü gözle baktıkları zaman psikolojileri çok bozuluyor. Evet, çocuklarımızda yaralar var ama bu yaralar bulaşıcı değil. Kelebek hastası çocukların ağız ve dişleri çok ciddi problem, ameliyatları yok. Bu çocukların sadece tenleri değil vücutlarının iç kısımlarında da yara olduğu için tıkanmalar oluyor beslenemiyorlar, yemek yiyemiyorlar, mama ile beslemeye çalışıyorlar. Diyarbakır ve Batman'da toplam 15 hastamızı ziyaret etme fırsatı bulduk. Toplumun bu hastalığa karşı daha çok bilinçlenmesi gerekiyor" dedi.

Uras, ziyaret ettiği hastaların hayallerini öğrenirken, beraberinde getirdiği hediyeleri de kendilerine dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.