HAYAT İÇİMİZDEDİR

HAYAT İÇİMİZDEDİR
Bizim "madde" diye adlandırdığımız her şey, aslında beynimizde izlediğimiz algılardan ibarettir.

HAYAT İÇİMİZDEDİR

Bizim "madde" diye adlandırdığımız her şey, aslında beynimizde izlediğimiz algılardan ibarettir.Bu algılar yaşadığımız dünyaya aittir . Yaşadığımız dünyaya ait bu algılarımızı oluşturan her türlü niteliği , her türlü özelliği ve bildiğimiz şeylerin tamamını ise duyu organlarımız aracılığıyla öğreniriz. Duyu organlarımız aracılığı ile bize ulaşan bu bilgiler, bir dizi işlem sonucunda elektrik sinyallerine dönüşür ve bu sinyaller beynimizin ilgili noktalarında yorumlanır.

Beynimizin bu yorumları sonucunda , vücudumuzun dışındaki maddeye dokunduğumuzu , bizden 5 metre uzaklıktaki televizyonu izlediğimizi , bizden belli bir mesafe uzakta olan evimizin bahçesindeki çiçeklerin kokusunu aldığımızı ve çok yükseklerdeki çok uzağımızdaki yaprakların hışırtısını , kuşların cıvıltısını duyduğumuzu zannederiz. Oysa ki bu saydıklarımızın hepsi , bizim içimizde gerçekleşen olaylardır.

Yakın zamanda bu bilimsel gerçeği tekrar gündeme getiren bir gelişme yaşandı. İngiliz bilim adamları , kullanıcısının beş duyusunu da harekete geçirerek "sanal gerçeklik" sağlayan özel bir kask geliştirdi. ''Virtual Cocoon ( Sanal Koza ) adı verilen bu kaskı takan kişi, oturma odasındaki koltuktan Afrika'dan Uzakdoğu'ya kadar dünyanın pek çok değişik köşesini , sanki oradaymış gibi gezme imkanı bulacak .

Proje ekibinde görev almış olan , Warwick Üniversitesi'nden Profesör Alan Chalmers , kaskın eğlence dışında da kullanılabilineceğini , eğitim alanında da son derece faydalı olabileceğini , bunun ciddi bir katkı sağlayacağı görüşünde olduğunu belirtti . Profesör Alan Chalmers , kaska yüklenecek özel programlarla kullanıcının tarihin geçmiş dönemlerine de yolculuk ederek antik Mısır ve Yunan kentlerini de ziyaret edebileceğini kaydetti . Gelecek üç ila beş yıl içerisinde piyasaya sürülmeye hazır hale getirilmesi planlanan kaskın en önemli özelliklerinden biri ise ; dünyada maddenin aslına gerek olmadan da , beyinde sanal bir dünya oluşturulabildiğini açıkça göstermesi ve de bu durumu ıspatlamasıdır. Geliştirilen bu ''Virtual Cocoon ( Sanal Koza ) isimli bu özel kask , evreni beynimizde algıladığımızın , dolayısıyla bizim dışımızda var olan maddenin aslına asla ulaşamadığımızın bilimsel bir belgesi olma niteliği taşır.

Dışarıda madde vardır ancak biz maddenin aslına ulaşamayız. Gördüğümüz ve hissettiğimiz herşey, Allah'ın bizim ruhumuza gösterdiği ve de hissettirdiği algıların yorumlanmasıdır. Tek mutlak varlık ise, herşeyin Yaratıcısı olan, alemlerin Rabbi Yüce Allah'tır. Bu gerçek bir ayette şöyle bildirilmiştir:  "Doğu da Allah'ındır; batı da. Her nereye dönerseniz Allah'ın yüzü (kıblesi) orasıdır. Şüphesiz ki Allah, kuşatandır, bilendir." (Bakara Suresi, 115)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.