Hayatlarının en eğlenceli günüydü

Hayatlarının en eğlenceli günüydü
Sinemaya gittiler, ziyafette yediler, helikoptere bindiler…

Diyarbakır Valiliği, Çermik Eğitimciler Derneği ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı SODES’in “Çermik geleceğe doğru yürüyor – 2” projesi kapsamında 50 öğrenci felekten bir gün çaldı.

DİYARBAKIR – Diyarbakır Valiliği, Çermik Eğitimciler Derneği ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı SODES (Sosyal Destek Projesi) kapsamında 50 öğrenciye kaynaşma etkinlik düzenledi. SODES’nin (Sosyal Destek Projesi)  “Çermik geleceğe doğru yürüyor – 2”  projesi kapsamında eğitim gören 50 öğrenci hocaları ile birlikte Ninova’da, son zamanların gişe rekoru kıran “Düğün Dernek” filmini izledi. Hayatlarında ilk defa sinemaya gelen çocuklar; sinemayı beklediklerinden daha heyecanlı gördüklerini, hocalarına kendilerine yaşattıkları bu güzel deneyim için teşekkür etti.

Gazetemize değerlendirme yapan Çermik Okuma Salonu Müdürü Mustafa Yalçın “Diyarbakır’ı görmeyen öğrencilerimize hem Diyarbakır’ı tanıtmak ham de birbirleri ile kaynaşmak için 32’si kız, 18’i erkek öğrencimize sosyal etkinlik düzenledik. Öğrencilerimizin mutluluğunu görünce biz de çok sevindik” diye konuştu.

Öğrenciler sinema izledikten sonra Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’na geçerek öğle yemeği yedi. Yemekte öğrencilerle bir araya gelen Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör öğrencilere hediyeler dağıttı. Ardında kısa bir açıklama yapan Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör “Siz hem ailelerinizin hem de hepimizin geleceğisiniz. O yüzden sizleri bu yaşta bu kadar heyecanlı ve bilinçli görmek beni çok mutlu etti. Bir insanın kendini geliştirmesi çok önemli ben ilerde hepinizin iyi yerlere geleceğinize inanıyorum” dedi.  Güngör; basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladıktan sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Son olarak Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığı’na götürülen öğrenciler, Askeri Helikopterlere bindirilerek, helikopterler hakkında bilgi verildi. Öğrenciler helikopterlere binerek hatıra fotoğrafı çekti.

sodes-2.jpg

sodes-3.jpg

sodes-4.jpg

sodes-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.