Hayırsever iş adamı Okul ve yurt yapacak

Hayırsever iş adamı Okul ve yurt yapacak
Diyarbakırlı hayırsever iş adamı Mevlüt Adıgüzel Çüngüş İlçesinde 12 derslikli bir Anadolu Lisesi ve 96 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu yapacak. Okul ve yurt yapımı için Valilik binasında protokol imzalandı.

 

Valilik binasında yapılan imza törenine Vali Hüseyin Aksoy, Çüngüş İlçe Kaymakamı Alper Çiftçi, hayırsever iş adamı Mevlüt Adıgüzel ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut katıldı.

İmza töreninde konuşan hayırsever iş adamı Mevlüt Adıgüzel, “Ben Çüngüş İlçesinde doğdum ve 18 yaşıma kadar orada bulundum. Oranın suyunu içtim havasını teneffüs ettim. Şimdi de elimizde Allaha şükür bir takım imkânlarımız var, bu imkânları kullanmak istiyorum. Sağ olsun Vali Bey’de bu işe ön ayak oldu. Oraya yatılı okul açacağız. Yatılı kız talebe yurdu olarak açacağız. Şunun için kız talebe yurdu olacak; köyden adam çocuğunu gönderecek, onu orada besleyecek, ev tutacak bilmem ne yapacak imkânları yok. Bunlar ancak devlet tarafından yatılı olursa gönderebilirler, orada sağ olsun Vali Bey’de buna lütfettiler, oranın yatılı olmasını kabul ettiler, şimdi işte protokol de yaptık. Allah kısmet ederse bitiririz. Çok teşekkür ediyorum.”

Eğitim en önemli konuların başında geliyor

Protokol imza töreninde konuşan Vali Aksoy ise, “Değerli basın mensupları; bugün Diyarbakır Çüngüş İlçemizde 12 derslikli bir Anadolu lisesi yapımı ile ilgili hayırseverimizle okul yapmak üzere protokol imzaladık. 12 derslikli okulun yanında aynı zamanda öğrencilerin kalabileceği 96 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdu yapma da yine bu protokol kapsamı içerisinde imza altına aldığımız hususlardan birisi. Eğitim bizim üzerinde durmamız gereken en önemli konuların başında geliyor. Eğitimdeki bir eksikliğimiz önümüzdeki yıllarda maliyeti çok yüksek olarak karşımıza çıkabilecek. Bu anlamda eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi açısından Milli Eğitim Bakanlığımızın ayırdığı ödeneklerle, Diyarbakır genelinde önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ancak Milli Eğitimde hayırseverlerimizin katkısı da oldukça önemli. Onların yapmış oldukları yatırımlar da eğitimde okul ihtiyacımızın giderilmesinde bizlere çok önemli bir katkı sunmaktadır. Bu amaçla kendisi aslen Çüngüş’lü olan Hayırseverimiz Mevlüt Adıgüzel bu anlamda bize bir okul ve yurt yapmayı taahhüt etti. Bugün de bu protokolü gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Kendisi daha önce yine bir meslek yüksekokulu inşaatını tamamlayarak Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne bağışlayan bir hayırseverimiz. Bu Diyarbakır’a yapacağı 2 inci okul ve yurt binası olacak. Özellikle kendi doğduğu, büyüdüğü Çüngüş’ü, Diyarbakır’ı unutmadan burada gelip yeniden eğitime katkı sunma adına birikimlerini bölgesine, İlçesine taşıyan Hayırseverimiz Mevlüt Adıgüzel Bey’e teşekkür ediyorum. Onun şahsında bütün ailesine teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin sayısının artması eğitimdeki ihtiyaçlarımızın bir an önce giderilmesi açısından da bizlere çok önemli katkı sağlayacaktır. Ben kendisine tekrar bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından atılan imzalarla tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.