Hazro ve Eğil'de DEM tutmadı

Hazro ve Eğil'de DEM tutmadı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye seçimlerinde DEM Partinin, büyük oy farkına sahne olurken, DEM Parti adayları 14 ilçede seçimlerin galibi olurken, Eğil, Hazro, Çermik ve Çüngüş ilçelerinde ise AK Parti adayları ipi göğüsledi.

Mehmet Türk - Özel Haber

Eğil'de DEM başladı, AK Parti bitirdi

TİGRİS HABER - Eğil İlçesi'nde gece yarısına kadar DEM Parti eşbaşkan adayları Bahar Karakaş Uluğ ve Zülküf Polat önde giderken, sabah saatlerine doğru, AK Parti adayı Fırat Seydaoğlu, seçim sonuçlarına göre kazanan aday oldu. AK Partili Seydaoğlu oyların yüzde 38.11'ne tekabül eden 4 bin 589 oy alırken, DEM Parti eşbaşkan adayları Bahar Karakaş Uluğ ve Zülküf Polat ise, yüzde 36.31 oy oranıyla 4 bin 372 oyda kaldı. DEM Parti Eğil İlçe örgütü, seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini belirterek, bu yönde hazırlık içerisinde olduğu öğrenildi. Eğil ilçesinde 2019 yılında yapılan seçimi, HDP adayı Mustafa Akkul, yüzde 51. 37 oy oranı ile kazanmış ancak daha sonra görevden alınarak, belediyeye kayyum atanmıştı.

parti2.jpg

Hazro'da DEM tutmadı

DEM Parti'ye ikinci şok ise Hazro'dan geldi. 2019 mahalli idareler seçimlerinde HDP adayı Ahmet Çevik, yüzde 52.61 gibi bir oranla seçilmiş, ancak o da görevden alınarak, belediyeye kayyum atanmıştı. 31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde ise; sandıkların yüzde yüzü açılırken, AK Parti adayı Fuat Mehmetoğlu oyların yüzde 50.18'ine karşılık 4 bin 83 oy alarak, seçimin galibi oldu. DEM Parti adayı eşbaşkanlar, Hasibe Yazdık ve Erhan Güven yüzde 45.62 oy oranıyla 3 bin 712 oy alabildi.

sp1.png

sp2.pngsp3.pngEğil ve Hazro'yu kaptıran DEM, Hani'de güldü

Eğil ve Hazro'da dün yapılan seçimleri az farkla kaybetmesi, parti içerisinde üzüntü yaratsa da Hani İlçesi'ndeki seçim sonuçları, DEM Partide bir nebze de olsa yüzleri güldürdü. DEM Parti adayı eşbaşkanlar Hamdullah Demir ve Vesile Narin'in başarısı parti içerisinde sevinç yarattı. AK Parti Hani adayı Besile Narin yüzde 38.84 oranla 4 bin 279 oy alırken, DEM Parti adayı eşbaşkanlar, Hamdullah Demir ve Vesile Narin, yüzde 38.84 oran ve 5 bin 261 oy alarak seçimin galibi olmayı başardı.

parti.jpg

Diyarbakır'da AK Parti tarihinin en kötü sonucu

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise DEM Partisi adayı eşbaşkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, AK Parti adayı Mehmet Halis Bilden'e tarihi fark atması, DEM Partililer arasında seviç yarattı. AK Parti adayı Bilden, AK Parti'nin Diyarbakır'daki seçimlerin en kötü sonucu olduğu öğrenildi. Bu sonuç AK Parti Diyarbakır teşkilatında şok etkisi yaratırken, partinin genel merkez kurmayları ise seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme çalışması yapacağı öğrenildi.

Bilden görüntü vermemesi kafaları karıştırdı

Öte yandan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, seçimin yapıldığı Pazar günü, herhangi bir görüntü vermemesi kafaları karıştı. Parti yetkilileri ile yapılan görüşmede, aydınlatıcı bilgi verilmezken, basın danışmanları Bilden'in köyde oyunu kullandığı ve seçim sonuçlarını takip ettiği yönündeki beyanları ise pek tatmin edici görülmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum