HDP adayı Erol toprağa verildi

HDP adayı Erol toprağa verildi
Başkent Ankara’da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden HDP Giresun milletvekili adayı Abdullah Erol, memleketi Diyarbakır’da düzenlenen cenaze töreniyle gözyaşları içinde defnedildi.

Hayatını kaybeden Silvan doğumlu Sabri Elmas da düzenlenen törenle Silvan ilçesine götürüldü.

Önceki gün Ankara’da yapılan terör saldırısında 97 kişiden hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklanırken, ölenlerden 2’sinin Diyarbakırlı olduğu tespit edildi. Dün gece saatlerinde hava yolu ile Diyarbakır’a getirilen cenazelerden HDP Giresun milletvekili adayı Abdullah Erol ve Silvan doğumlu Sabri Elmas'ın cenazeleri önce Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy mezarlığına getirildi. Burada Silvan ilçesine gidecek olan Elmas’ın cenaze namazı kılındı. Ardından omuzlanarak Silvan’a götürüldü. Saldırıda hayatını kaybeden HDP Giresun milletvekili adayı Abdullah Erol, için de cenaze namazı kılındı. Ardından omuzlanarak mezarlığa doğru harekete geçildi. Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine HDP Giresun milletvekili adayı Erol’un eşi Necla, annesi Latife, babası Selahattin, yakınları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, Selma Irmak, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze okunan dualar ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

“KATİLLER BULUNMAZSA ANKARA'DA BARIŞ ARAYIŞIMIZIN SONU OLUR”

Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, bu kardeşlerin Ankara’ya barış için gittiklerini ama cenazelerinin geldiğini ve Diyarbakır ile Suruç’ta katliamlar gerçekleştirildiğini belirterek, bu uygulanan savaş politikalarının terk edilmesi ve yeniden barış ile çözüm arayışı adına bu arkadaşlarının Ankara’ya gittiğini söyledi. Yüksek, “Yeniden müzakere ve demokratik bir zeminde sorunlarımızı çözmeye dile getirmek üzere Ankara’ya gittiler. Barış ve çözüm için gittiler ama 120 kardeşimizin cenazesini bize geri gönderdiler. Biz bunun ne demek olduğunu biliyoruz. Bununla bize ne söylenmek istendiğinin ve verilen mesajın farkındayız. Sorumluları tetiği ve pimi çekenleri bu mezar başında tartışmayacağım. Biz verilen mesajı aldık. Ankara’ya bu kardeşlerimiz barış için gitti. Bize cenazelerini geri gönderdiler. Biz de şunu söylüyoruz, eğer bu katliamın hesabı verilmezse bizim Ankara’da barış arayışımızın sonu olabilir. Ülkenin, devletin aklı ve vicdanı varsa bu ifade ettiklerimizi önemsemelidir. Bu katliamın hesabı mutlaka halkımıza verilmelidir. Sorumlular, hükümet veya yetkililer hesabını vermek durumdalar. Arkadaşımızın mezarı başında çağrı yapıyorum. Birlikte mücadeleyi yükseltelim. Bu ülkeye Abdullah Erol, arkadaşımızın barışı ve demokrasi özgürlüklerini kazandıralım” dedi.

“KEŞKE YANIMA GEL DESEYDİM BİR DAHA ULAŞAMADIM PATLAMA SONRASI”

Olay anında miting alanında olan ve en son telefon ile görüştüğünü anlatan Giresunlu Temel Avcı, Giresun’a geldiğinde kendisiyle tanıştığını ve 40 gün beraber olduklarını belirtti. Avcı, “Hopa’da Samsun’da mitinglere gittik. Daha önce saldırıya uğradık Samsun’da otobüsümüze saldırdılar. Bir seçim oldu seçimin mutluluğunu yaşatmadılar. Ankara’ya Giresun’dan 2 otobüs gittik. Miting güllük gülistanlık devam ediyordu. Patlamanın 50 veya 60 metre uzaklığında halay çekiyordular. Biz de onları izleyelim dedik. O ara Abdullah aklıma geldi. Abdullah neredesin dedim, ağabeyim yukarıdayım dedi. Keşke gel deseydim yanıma. Buluşuruz dedik. Ama daha sonra telefonu bir daha çalmadı” diye konuştu.

Okunan duaların ardından Erol'un mezarına Giresun'dan gelen arkadaşı Temel Avcı karanfil bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.