HDP, Cizre’deki 24 kişi için Kamu Denetçileri Kurumu’na başvurdu

HDP, Cizre’deki 24 kişi için Kamu Denetçileri Kurumu’na başvurdu
HDP’li vekil Meral Danış Beştaş, Cizre’de Bostancı Sokak No: 23’te bulunan ve kendilerinden en son 30 Ocak’ta haber alınabilen 24 kişinin akıbetinin araştırılması için Kamu Denetçileri Kurumu’na başvuru yaptı.

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Cizre Bostancı Sokak’ta bir apartmanın bodrum katında bulunan ve kendilerinden 30 Ocak’tan beri haber alınamayan 24 sivil için Kamu Denetçileri Kurumu’na başvuru yaptı.

Başvuruda, HDP Milletvekilleri İdris Baluken, Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir’in, Cudi Mahallesi Bostancı Sokak No:23’te bulunan 24 kişiye ambulansların gönderilmesi için İçişleri Bakanlığı ile görüşmeler yaptığı hatırlatılarak, en son 30 Ocak günü saat 12:31’de irtibat kurulan sivillerden hala haber alınamadığı belirtildi.

24 kişinin sağlık durumlarından endişe edildiği belirtilerek, diğer bodrum katlarında mahsur kalanların bir çoğunun öldürüldüğü ifade edildi.

Başvuruda, “Cizre’de insani yardım bekleyen 24 yurttaşın sağ olup olmadıkları hakkında bir bilgiye de sahip olmadığımız için tüm ihtimaller göz önünde bulundurulduğu vakit ‘yaşam hakkı’ başta olmak üzere sağlık hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı gibi temel insan hakları ihlal edilmiştir” denildi.

Beştaş tarafından yapılan başvuruda, “Şırnak’ın Cizre ilçesinde 24 kişinin bir apartmanın bodrum katında mahsur kalmasına ilişkin olayın araştırılması, 24 yurttaşın sağ olup olmadıklarının ve halihazırda nerede olduklarının tespiti, 24 kişinin akıbetine ilişkin olayın sorumlularının belirlenmesi ve hak ihlallerinin giderilmesi için gerekli mekanizmaların işletilerek, bu konuda tüm tedbirlerin alınması” talep edildi.

24 isim

Söz konusu başvuruda yer alan ve kendilerinden haber alınamayan 24 kişinin isimleri şöyle:

1- Mehmet Yavuzel-2- Feride Yıldız-3- Dersim Aksay-4- Ferhat Saltıkat-5- Ahi Fırat Kalkan-6- Mustafa Aslan-7- Mustafa Vartiyak-8- Tahir Çiçek-9- Rıdvan Ekinci-10-İslam Balıkesir-11- Serdar Pişkin-12- Ferhat Karaduman-13- Sercan Uğur-14- Rohat Aktaş-15- Fehmi Dinç-16- Hacer Aslan-17- Gülistan Üstün-18- Sakine Şiray-19- Berjin Demirkaya-20- Ramazan İşçi-21- Mahmut Duymak-22- Kasım Yana-23- Osman Gökhan-24- İzzet Gündüz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.