HDP görüşmesi öncesinde CHP'de gündem 'ittifak'

HDP görüşmesi öncesinde CHP'de gündem 'ittifak'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün giderek artan çatışma ortamı ve çözüm süreci gündemiyle bir araya gelecek.

 Görüşme öncesinde parti içinde HDP'yle ilişkilerde nasıl bir çizgide yürüneceği tartışıldığı belirtiliyor.

Demirtaş’ın randevu talebi üzerine bugün yapılacak görüşme öncesinde CHP içinde etkili bir kanat, kapatma ve dokunulmazlıklarının kaldırılması söylemine karşı HDP’ye aktif destek olunması gerektiğini düşünüyor. Milliyet'in haberine göre, parti içinde daha küçük bir grubun da, erken seçim olması durumunda, iki partinin “ortak liste” ile seçimlere katılmayı değerlendirmesi gerektiği görüşünü yüksek sesle konuşmaya başladığı ifade ediliyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun da içinde bulunduğu daha geniş bir ekibin HDP ile yan yana gelinmesiyle verilecek görüntünün, partiye uzun vadede zarar getireceğini düşündüğü ifade ediliyor. HDP’de ise görüşmenin seçim değil “barış ittifakı” kurmak için yapıldığı söyleniyor.

Ağustos 2014’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana ilk kez parlamentoda temsil edilen iki muhalefet partisinin lideri bir araya geliyor.

YAKINLAŞMA SEZİLİYOR

HDP; 7 Haziran seçimlerinin ardından önce Kılıçdaroğlu’nun yüzde 60’lık blok çağrısına olumlu yaklaşmış, ardından olası Ak Parti-CHP koalisyonunda yapıcı bir muhalefet sergileyeceklerine dikkati çekmişti. Daha sonra TBMM Başkanlığı seçimlerinde son tura kalan CHP’nin adayı Deniz Baykal’a destek veren HDP; CHP’nin artan şiddet olaylarının araştırılması istemli önergesine de olumlu yanıt vermişti. Ancak MHP’nin tutumu nedeniyle yüzde 60’lık blok çağrısı fiilen düşmüş, Baykal TBMM Başkanı seçilememiş ve Araştırma Komisyonu kurulamamıştı. Görüşmede Kılıçdaroğlu artan çatışma ortamına ilişkin HDP’nin daha aktif tutum almasını talep edecek, CHP heyeti Diyarbakır’daki görüşmelerine ilişkin Demirtaş’a bilgi sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.