HDP her yerde yürüyecek

HDP her yerde yürüyecek
HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Şamil Altan, 1 Kasım’ın Dünya Kobani Günü olarak ilan edildiğini belirterek, “1 Kasım’da Tünel’den Galatasaray’a yürüyeceğiz” dedi.

HDP ve DBP, 1 Kasım’da sokağa çıkma kararında ısrarlı. HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Şamil Altan, 1 Kasım’ın Dünya Kobani Günü olarak ilan edildiğini belirterek, “1 Kasım’da Tünel’den Galatasaray’a yürüyeceğiz” dedi.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Örgütü tarafından, “Dünya Kobani Günü” ilan edilen 1 Kasım’da yapılacak eylem ve etkinliklere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Şamil Altan, pek çok dünya çapında yazar, sanatçı ve aydınlar tarafından Kobani direnişinin Dünya Kobani Günü olarak ilan edildiği belirtti. Altan, “Kobani bir milat oldu. Dolayısıyla tüm dünya halklarının haklı olarak 1 Kasım’da Dünya Kobani Dayanışma Günü ilan etmesini hem çok iyi anlıyoruz hem de büyük bir anlam biçiyoruz. Biz de HDP ve DBP İstanbul İl Örgütü olarak İstanbul’da Dünya Kobani Dayanışma Günü’nü 1 Kasım’da tüm halkımızla beraber kutlayacağız. Bu direnişe katkıda bulanacağız. Sadece bir destek amaçlı değil, Kobani’de süren ve hepimiz için yürüyen bu direnişe katılmak için İstanbul’da bütün halkımızla katılacağız. İstanbul Kobani Dayanışma Platformunun yaptığı bu çağrıya sadece Taksim Tünel Meydanı’ndan Galatasaray’a yürüyüş ile katılacağız” dedi.
DBP İstanbul İl Örgütü Başkanı Emrullah Bingül ise “Yarın büyük bir kitle ile bu dayanışmasının içerisinde olacağız. Ancak 2 Kasım Pazar günü bu etkinlikleri devam ettireceğiz. Bunu İstanbul’un tüm ilçe ve sokaklarında devam ettirme kararı içerisinde olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.