HDP: Hükümetin medyayı kısıtlaması kaygı vericidir

HDP: Hükümetin medyayı kısıtlaması kaygı vericidir
Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla açıklama yapan HDP eş başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürtçü, hükümetin basın özgürlüğünü güvenceye almak yerine kısıtladığına dikkat çekti.

Ankara-HDP eş başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, basın üzerindeki siyasi baskı ve manipülasyonların darbe dönemlerine yaklaştığı bugünlerde, basın özgürlüğünün kararlılıkla savunulması ve geliştirilmesinin büyük önem taşıdığına vurgu yapıldı. 


Hükümetin asıl görevinin düşünce ve ifade özgürlüğünün güvence altına almak olduğunu belirtilen açıklamada, "Ancak hükümetin, icraatını eleştiren her eğilimden medya kuruluşunu ve sosyal medyanın özgürlüklerini kısıtlamaya yönelik özel bir çaba içinde olması kaygı vericidir" denildi. 

Güdümlü, tek sesli bir medya oluşmasına yönelik müdahalelerin demokrasi açısından kabul edilemez olduğunun da altı çizilen açıklamada şunlara yer verildi: "Başta Kürt basını olmak üzere, muhalif basını hedef alan siyasi baskılar, artık basının geneline de yayılmıştır. Toplumsal olayları izleyen basın emekçilerine yönelik sistematik polis şiddeti bir devlet politikası olarak uygulanmaktadır. Özgür bir basın için, basın yayın kuruluşlarının ve basın emekçilerinin hukuki güvence altında çalışabilmesi, basın yayın alanında iktisadi şeffaflığın sağlanması ve camiada nefret söylemine yönelik derin bir farkındalık gelişmesi gereklidir. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü, Türkiye'de demokrasinin gelişmesi için acil ihtiyaç olan barış ve diyalog ortamının gelişmesine ve bunu mümkün kılacak sağlıklı iletişim imkanlarının zenginleştirilmesine vesile olmalıdır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.