HDP İstanbul'da 'başkanlar'a emanet!

HDP İstanbul'da 'başkanlar'a emanet!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul'daki geleneksel oylarını ikiye katlayan HDP, 7 Haziran seçimlerinde 'başkanları' yarışa sokacak.

 Üç bölgeden 'en az' 7 milletvekilliği kazanmayı hedefleyen partinin ilk sıralarda yer vereceği adayları halen 'başkan' ya da geçmişte bu görevi yapmış isimler.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ‘başkanları’ 7 Haziran Genel Seçimleri’ne İstanbul ’dan katılıyor…

Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin İstanbul oylarını iki kat artırarak yüzde 10’a ulaştırması genel seçimde de bu kentten aday olması kararında etkili oldu. Demirtaş’ın 1. bölge 1. sıra adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

HDP’nin de içinde yer aldığı HDK’nın Eşbaşkanı olan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de bu seçimde İstanbul adayı oluyor. Kürkçü’nün adı ‘fermuar sistemi’ uygulayarak tüm seçim bölgelerinde ilk iki sırada bir kadın adaya yer verecek olan partide İmralı Heyeti’nde yer alan Pervin Buldan’la birlikte 2. bölgenin ilk iki sırası için geçiyor. Ancak Buldan'ın 3. bölgede adayı olması da söz konusu. 3. bölgedeki 'başkan' ise 2011 seçimlerinde olduğu gibi ittifak yapılan EMEP’in eski genel başkanı Levent Tüzel olacak. Tekrar aday gösterilmesi beklenen Tüzel'in sırası Buldan'ın durumuna göre belirlenecek.

ÖNDER VE TUNCEL GİDİYOR

HDP’nin Tüzel dışında mevcut İstanbul milletvekilleri HDK Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder 2011’de 1 ve 2. bölgeden seçilmişlerdi. 7 Haziran’da Tuncel iki dönem kuralı gereği yeniden aday olmayacak, Önder ise ikinci döneminde yüksek ihtimalle Ankara ’dan TBMM’ye girmeye çalışacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.