HDP: 'ittifak değil seçim suçları yasalaştı

HDP: 'ittifak değil seçim suçları yasalaştı
Seçim yasasında değişiklik içeren düzenlemelerin TBMM'de kabulünün ardından HDP, 'ittifak değil seçim suçları yasalaştı’ dedi CHP ise AYM’ye gideceğini açıkladı.

Yasaya muhalefet eden partilerden HDP’nin Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da yasanın geçmesi sonrasında milletvekilleri ile basın toplantısı düzenledi. Beştaş toplantıda, “AK Parti-MHP ittifakı yasa hırsızlığı yapıyor. Tüm muhalefetimize rağmen virgül bile değiştirmediler. Ama halk, oyuna sahip çıkacaktır. Bugün burada ittifak yasası değil, seçim hilelerinin, suçlarının yasalaşması çalışması yapıldı” dedi.

chp-3.jpg

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ittifak düzenlemesini de içeren yeni seçim yasası teklifinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Özel, “Birlikte yarattıkları karanlıkta barajdan korkanlar ittifak şarkısı söyledi. Gece yarısı kurulan kumpasa karşı mücadele ettik. Yaklaşık 20 saatte noktasına virgülüne dokunmadan teklifi geçirmeyi marifet bildiler. Geçen yasayı, anayasaya aykırı maddeler nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne götürmeye ve adil seçim olanakları için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

CHP Milletvekili Muharrem Erkek de bir açıklama yaparak, “İttifak görünümlü bir koalisyonla karşı karşıyayız. Bunlar Saray için biz demokrasi için mücadele edeceğiz” dedi. Duvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.