HDP, Meclis Çalışmalarını Durdurdu

HDP, Meclis Çalışmalarını Durdurdu
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik." dedi. HDP, komisyonlara ve Genel Kurul'a da katılmayacak.


HDP, Meclis Çalışmalarını Durdu

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 7 milletvekilinin tutuklanmasından sonra 2 günden bu yana Diyarbakır'da toplantı yapan HDP Meclis Grubu ve MYK aldığı kararları açıkladı. Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik." dedi.

"YASAMA ÇALIŞMALARINI DURDURDUK"

HDP adına açıklamayı Ayhan Bilgen yaptı. Bilgen'in konuşmasından satır başları şöyle:

- Kayyum Cumhuriyeti karşısında mücadeleyi birlikte konuşacağız. Asla geri adım atmayacağız.

- Yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik.

- Komisyonlara ve Genel Kurul'a da katılmayacağız. Bizim bu kararımızın Türkiye için, dünya için fark edip etmediğini görmek istiyoruz. Çok net bir açıklama yaptık. Bunun gereğini yapacağız.

 

"TÜM STK'LARA ÇAĞRI YAPIYORUZ..."

- Türkiye'ye sunulan tek adam yönetimi faşizm demektir.

- Tüm STK'lara çağrı yapıyoruz; Erdoğan'ın tehditlerine boyun eğmeyin.

"BUNDAN SONRA HALKLA KARAR VERECEĞİZ"

HDP Parti Sözcü Bilgen, "Yasal olarak tutuklanan Eş Başkanların başkanlıkları düştü mü?" sorusuna,"Buna halk karar verecek. Türkiye bir dönüm noktasındadır. Bu önemli kararı halkımızla birlikte alacağız. Bundan sonra bizim gündemimizde halkla birlikte karar vermek var" diye cevapladı.

"NEYİ KASTEDİYORSUNUZ?" SORUSUNA YANIT

Bilgen, "Yasama organındaki çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik" diyerek neyi kastediyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Türkiye bir iç savaşa sürüklenirken açık bir faşizm ortamında teknik hiçbir tartışma yapacak durumumuz yok. Kurallar onlar tarafından çiğnendi. Bizim halkımız, bize verilen emanetle ilgili kararı verecektir. Komisyonlara ve Genel Kurul'a katılmayacağımızı çok açık bir şekilde beyan ettik."

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ'IN DA MESAJLARI PAYLAŞILACAK

Edirne'deki cezaevinde Demirtaş ve Kocaeli Kandıra'daki Yüksekdağ ile görüşen avukatların da aynı dakikalarda ortak açıklama yapacağı ve iki genel başkanın mesajlarını kamuoyu ile paylaşacakları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.