HDP: Partimizin hedef haline getirilmesi saldırılara zemin hazırladı

HDP: Partimizin hedef haline getirilmesi saldırılara zemin hazırladı
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP PM üyesi Ahmet Karataş'a dönük gerçekleştirilen saldırıya ilişkin olarak, "Mevcut deliller çok net, saldırgan kısa sürede yakalanabilir" diyerek, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere hükümet ye

HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a dönük HDP Ankara il binasında gerçekleştirilen bıçaklı saldırı sonrası polisin olay yeri incelemesi devam ederken, il binasına gelerek inceleme çalışmalarını takip eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, olaya ilişkin açıklama yaptı. "Saldırının ardından PM ve MYK üyelerimiz ile birlikte binaya geldik. Olay yerini gezdik. Delilleri çıplak bir şekilde gördük. Ancak bunların hepsini açıklamanın doğru olmadığı düşüncesindeyiz" diyen Beştaş, tüm delilleri kendilerinin de büyük bir titizlikle takip ettiklerini belirterek, "Çünkü bu ülkede cinayet teşebbüslerinde, katliamlarda delillerin nasıl ortadan kaldırıldığını deneyimleyerek öğreniyoruz" dedi. 


'Mevcut delillerle saldırgan kısa sürede yakalanabilir'

Karataş'ın halen hastanede bulunduğunu belirten Beştaş, Karataş'ın ameliyata alınacağı bilgisini verdi. Çelişkili beyanlar aldıklarını vurgulayan Beştaş, şunları aktardı: "Durumunun kritik olduğu söyleniyor, zaman zaman ise iyiye doğru gittiği yönünde haberler veriyor. 7 bıçak darbesi bulunuyor. İl binamızda bulunan odaların içi, asansörden merdivenlere kadar ciddi kan izleri mevcut." Mevcut deliller ile saldırganın çok kısa sürede yakalanabileceğine işaret eden Beştaş, "Saldırılara zemin hazırlayanlar kendilerini iyi tanıyor. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan ve diğer hükümet yetkilileri uzun süredir partimize yönelik linç kampanyası yürütüyor. En son dün Cumhurbaşkanı, 'sonuçlarını düşünmek istemiyorum' dedi. Bunu mu kastetti, soruyoruz" diyerek tepki gösterdi. 

'Partimiz resmi ağızlardan her gün tehdit ediliyor'

Saldırganın her an yakalanabileceğini vurgulayan Beştaş, verilerin çok net olduğunu söyledi. Parti telefonunun sekreterin telefonuna yönlendirilmiş olduğunu, parti binasını arayan şahsın sekreterin binada bulunmaması nedeniyle kendi cep telefonuna yönlendirildiğini belirten Beştaş, "Parti telefonu sekretere yönlendiriliyor ve sekreterden partinin adresi isteniyor" dedi. Beştaş, basın mensuplarının, "Saldırıya uğrayan kişi daha önce tehdit almış mıydı" sorusu üzerine ise, "Partimiz resmi ağızlardan her gün tehdit ediliyor" ifadesini kullandı. 

HDP açıklama yapacak

Partililerin hastane ve il binası önündeki bekleyişleri devam ediyor. HDP'li yöneticilerin Meclis'teki grup toplantısı ardından olaya ilişkin açıklama yapması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.