HDP seçimlere 59 ilde girecek

HDP seçimlere 59 ilde girecek
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oruç, partilerinin il eş başkanları toplantısında HDP olarak 59 ilde seçimlere gireceklerini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kocatepe Kültür Merkezi'nde il eş başkanları toplantısı düzenledi. HDP eş genel başkanlarından Sebahat Tuncel'in Yüksekova'da polisler tarafından katledilen Reşit ve Veysel İşbilir'in cenaze törenlerine katılacak olması, Ertuğrul Kürkçü'nün ise uçağının rötar yapmasından dolayı geç katılacağı belirtilen toplantıda HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oruç partililere hitap etti. Verdikleri mücadelenin kolay bir mücadele olmadığını belirten Oruç, bu günlere gelinceye kadar birçok bedel verildiğinin altını çizdi. Konuşmasında "demokratik çözüm" sürecine de değinen Oruç, sürecinin mevcut durumda askeri, siyasi ve bürokratik sorunlarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

'Yüksekova'da polis iki kişiyi katletti'

Oruç, Yüksekova'da polisler tarafından katledilen Reşit ve Veysel İşbilir olayına da değindi. Çözüm sürecinde yaşanan provokasyonların bu sürece zarar verdiğini ifade eden Oruç, "Dün Yüksekova'da iki yurttaş polisler tarafından katledildi. Bunu katliamı kınıyoruz. Buna sessiz kalmayacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Yetkililerin açıklamaları ise, tahammül sınırlarını zorluyor. Bu açıklamaları daha önce de Gezi olaylarında gördük. Dün Yüksekova'da yine yalan yanlış bilgiler servis edilmeye başlandı. Şu bir gerçektir, Yüksekova'da polis iki yurttaşı katletti" diye konuştu. 

'59 ilde seçime gireceğiz'

Oruç, ardından seçim çalışmalarına dair bilgiler verdi. Seçim çalışmalarına ağırlık verileceğini belirten Oruç, 15 Aralık'ta seçim çalışmalarına başlatacaklarını ifade etti. Oruç daha önce açıklandıkları üzere, "batıda HDP, Kürdistan'da ise BDP ile gireceğiz. HDP olarak 59 ilde seçimlere gireceğiz" dedi. 

Oruç konuşmasından sonra toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.