HDP seçimlere hazırlanıyor

HDP seçimlere hazırlanıyor
DBP genel merkez binasında devam eden HDP meclis gurubu ve MYK ortak toplantısında, 2015 genel seçimlerine parti olarak hazırlanan HDP'nin kongre çalışmaları ile çözüm sürecinde gelinen aşama tartışılıyor.

ANKARA -  Toplantıda ayrıca henüz tarihleri belirlenmemiş olan il kongrelerinin tarihleri belirlenecek ve meclis grubu ile MYK arasında görev dağılımı yapılacak.


HDP Meclis Grubu ve MYK ortak toplantısı DBP Genel Merkez binasında devam ediyor. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş, HDP'li vekiller ile parti MYK'sı katıldı. Sabah saatlerinde başlayan ve yarında devam edecek olan toplantıda genel olarak seçim sürecinde gelinen aşama ile 2015 genel seçimlerine parti olarak hazırlanan HDP'nin kongre çalışmaları değerlendiriliyor. Ayrıca çözüm süreci kapsamında yaşanan gelişmelerin de masaya yatırılacağı toplantıda, HDP İmralı Heyetinin hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmeler konusunda grubun ve MYK'nın bilgilendirilmesi bekleniyor. 

İl kongrelerinin tarihleri belirlenecek

MYK ve milletvekilleri ortak toplantısının, 2015 genel seçimleri öncesinde il kongrelerinin planlanması ve kongrelerdeki politik perspektifin değerlendirilmesi ile görevlerindirmelerin yapılacağı toplantı olması açısından önemli olduğu belirtilirken, toplantıyla birlikte hangi vekillerin kongreler sürecinde hangi illerde görev alacağı belirlenecek. Ayrıca tarihi henüz belirlenmemiş olan il kongrelerinin de tarihleri belirlenecek. 

Toplantı iki gün sürecek

Kongreler ile birlikte toplantının diğer önemli gündem maddesi çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirilmesi. Çözüm süreci ile birlikte son siyasal gelişmelerin de masaya yatırılacağı belirtilirken, toplantının iki gün süreceği ifade edildi. Toplantının sona ermesi ardından Eş Başkanların toplantının ayrıntılarına ve alınan kararlara ilişkin açıklama yapması bekleniyor. (Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.