HDP ve DBP’den irademe dokunma eylemi

HDP ve DBP’den irademe dokunma eylemi
HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına, HDP'nin en yüksek oranda oy aldığı kentlerinden başında Diyarbakır’dan tepki geldi.

 "İrademe dokunma" eylemleri kapsamında HDP ve DBP'nin çağrısıyla partililer bir araya geldi.

Meclis alt komisyonunda AKP, MHP ve CHP işbirliğiyle geçirilen "dokunulmazlıkların kaldırılması" yasa tasarısına karşı HDK ve DTK'nin başlattığı "İrademe Dokunma" eylemleri kapsamında DBP ve HDP Diyarbakır il örgütlerinin çağrısıyla Koşuyolu Parkı'nda açıklama yapıldı. Partililerin yanı sıra HDP milletvekilleri, SES, ilçe belediye eşbaşkanlarının da katıldığı eylemde sık sık, "Direne direne kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı. 250'nin üzerinde kurumun imza attığı, "İrademe dokunma" deklarasyonuna Diyarbakır’dan destek olacaklarını vurgulayan DBP İl Eşbaşkan Vekili Leyla Ayaz, 7 Haziran'da halk iradesini tanımayanların, milletvekili dokunmazlıklarının kaldırılması sürecini hızlandırarak 1 Kasım iradesini tanımayacaklarını ortaya koyduğunun altını çizdi.

'Diktatörlüğü kabul etmiyoruz'

Basın açıklamasının ardından konuşan HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp ise, Kürt halkının katliamlara karşı direndiğini ve iradesini ortaya koyduğunu söyledi. "Saray'daki diktatör"ün herkese müdahalede bulunduğunu ve kendi tabanına dahi güvenmeyerek Başbakan Davutoğlu'nu görevden aldığını ifade eden Yiğitalp, şimdi de HDP milletvekillerine saldırdığını söyledi. Yiğitalp, "Legal siyaset Kürt sorununun çözümü için bir şanstır. Ama bugün legal siyaseti de bitirmek istiyorlar. Biz diktatörlüğü kabul etmiyoruz. Biz demokratik çözümden yanayız. 6 milyonun iradesine sahip çıkmak için sonuna kadar direneceğiz" dedi.(DİHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.