HDP ve DTK’dan operasyon açıklaması

HDP ve DTK’dan operasyon açıklaması
Diyarbakır’da, aralarında HDP’li vekiller, DBP ve DTK yöneticilerinin bulunduğu bir grup, 9 ilde yapılan operasyonları protesto etti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile dün 9 ilde yapılan operasyonlar, HDP Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup tarafından protesto edildi. HDP Diyarbakır İl örgütü önünde yapılan basın açıklamasına HDP Diyarbakır Milletvekilleri Saliha Aydeniz, İmam Taşçıer, Remziye Tosun, HDP Ağrı Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Grup adına basın açıklamasını HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz okudu.

Açıklamada, “5 Haziran 2015 Amed İstasyon Meydanındaki patlama ve 10 Ekim Katliamına giden süreci başlatan zihniyet bugün de demokrasi ve barış talebi için mücadele edenleri siyasi soykırım operasyonları ile susturmaya çalışmaktadır. AKP Lideri Erdoğan’ın partimizi ve bileşenlerimizi hedef gösteren açıklamalarının ardından siyasi soykırım operasyonları arttırılmıştır. Siyasi soykırım operasyonlarının savcısı Erdoğan’dır. Yerel seçimler yaklaştıkça belediyelerimizi gasp eden kayyumların büyük bir hezimet ile gönderileceğini gören AKP-MHP İttifakı, her türlü gayrı meşru ve hukuksuz yola başvurmaktadır. DTK, HDP, DBP, TJA, DİK, TUHAD-DER, Sendikacılar, Gazeteci ve akademisyenlere dönük gerçekleştirilen faşist siyasi soykırım operasyonları karşısında diz çökmeyeceğimizi  ve her zaman halkımızın umudu olmaya devam edeceğiz. 09 Ekim Salı gece yarısı bir anda yüzlerce evi aynı anda basarak 150’ye yakın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Kar maskeli özel harekâtçıların kapıları kırarak evdeki her kesi yere yatırmış, çocukların kafasına silahları dayayarak, evdeki eşyaları alt üst ederek alabildiğine hakaretlerde bulunmuşlardır. DTK Eş Başkanı ve Hakkâri Millet Vekilimiz Leyla Güven ceza evinde olmasına rağmen kapısı kırılmış, evi basılmış, evdeki tüm eşyalar alt üst edilerek eve girilmiştir” ifadelerin yer verildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.