HDP'den, Diyanet'in 'dolar kurnazlığı'na tepki

HDP'den, Diyanet'in 'dolar kurnazlığı'na tepki
HDP Bingöl İl Örgütü, geçtiğimiz yıllarda hac fiyatlarını Euro üzerinden belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı'nın doların yükselmesi üzerine bu yıl fiyatları dolar kuruna çevirmesine tepki göstererek, bunun tüccarlık olduğu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Örgütü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac fiyatlarını, Euro'dan dolara çevirmesini yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. HDP İl Örgütü açıklamasında, "Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Kurulu, 2015 yılı için aldığı kararla Hac ve Umre hizmetleri için alınan ücreti dolar kuru olarak değiştirmesi kabul edilir bir karar değil. Dolar-Euro parite kurunda yaşanan yükselmeyle Diyanet İşleri Başkanlığı bütün hizmetlerini, dini kurallar çerçevesinde değil, ticari kurallar çerçevesinde yerine getirmesi, Müslüman olan halkımızın Hac farizesine yerine getirme isteğini kursağında bırakıyor. Diyanet işleri Başkanlığı halkımız üzerinden ticaret değil, dinin gerektirdiği gibi ibadetlerini yerine getirmek için yardımcı olmak durumundadır. Ancak alınan kararlar ticari düşünülerek alınan kararlardır" denildi. 


Hatanın düzeltilmesini isteyen İl Örgütü, hac fiyatlarını Euro üzerinden belirleyen Diyanet'in, dolardaki yükselişi görünce tarife değiştirdiğini ancak, Hacı adaylarının hesaplarını her zamanki gibi Euro üzerinden yaptıklarını hatırlattı. Geçen yıl 2 bin 780 Euro ödeyen hacı adayları, bu yıl 3 bin 600 dolar ödeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, "Buna göre kişi başına bin 410 lira daha fazla para ödemek zorunda kalacak. HDP il teşkilatı olarak Diyanet'in tavrını kınıyor, gerekli düzeltmeyi yapıp, yaptığı yanlıştan bir an evvel dönmesini umuyoruz" diye kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.