HDP'den gözaltılara ilişkin açıklama: Geri adım atmayacağız

HDP'den gözaltılara ilişkin açıklama: Geri adım atmayacağız
HDP Diyarbakır il binasına akşam saatlerinde Diyarbakır Emniyeti'ne bağlı terörle mücadele ekipleri tarafından operasyon yapıldı. 

Tigris Haber- HDP Diyarbakır il binasına akşam saatlerinde Diyarbakır Emniyeti'ne bağlı terörle mücadele ekipleri tarafından operasyon yapıldı. 

Yapılan operasyon sonucu cezaevinde açlık grevinde olan HDP'li Milletvekili Leyla Güven'e destek için açlık grevine giren 25 kadın gözaltına alındı. 

Yapılan gözaltılar sonrası HDP'den bir açıklama geldi. 

HDP önünde yapılan açıklamada HDP milletvekilleri, HDP İl Eş Başkanları ve yöneticileri yer aldı. HDP Milletvekili Remziye Tosun, Leyla Güven'in taleplerinin kendi talepleri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: Leyla Güven için barış annelerinin de içinde olduğu annelerimizle birlikte bir açlık grevi başlatmıştık ancak bugün gün boyunca yüzlerce zırhlı araç ve polislerle il binamızı abluka altına aldılar. 80 yaşındaki annelerimizi yerlerde ayakkabısız sürükleyerek TEM'e götürdüler. 

Bugün 10 Aralık insan hakları günü ve insan hakları gününde 80 yaşındaki annelerimizi bu şekilde yerlerde sürükleyip gözaltına aldılar. 

Seçim arefesinde yaptıkları bu baskınlar bizi yıldırmayacak. İstedikleri kadar bu baskınları yapsınlar biz eylemlerimize devam edeceğiz ve yılmayacağız kadınlar olarak. 

HDP'li milletvekili Leyla Güven'in talepleri bizim taleplerimizdir ve biz asla geri adım atmayacağız." denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.