HDP'DEN SALDIRILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

HDP'DEN SALDIRILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA
HDP'den provokasyon uyarısı: Seçimlere kavga ve kan bulaşmamalı

 

 

HDP'den provokasyon uyarısı: Seçimlere kavga ve kan bulaşmamalı
 
 

HDP, Urfa Suruç'ta yaşanan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Provokasyonlara karşı sağduyu uyarısında bulunan HDP'den yapılan açıklamada, "Herkes soğukkanlılığını korumalı, seçim çalışmalarını demokratik bir tarzda sürdürmelidir. Seçimlere kavga ve kan bulaşmamalıdır" denildi.

HDP'den yapılan açıklamada 3'ü esnaf 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

HDP'den yapılan açıklama şu şekilde:

Seçimlere 10 gün kala çeşitli illerde saldırılar yaşanmaktadır. Yaklaşık 1 aydır yan yana stantların açıldığı ve her partinin kendi yerel çalışmasını sürdürdüğü ortam seçimlere 10 gün kala değiştirilmeye başlanmıştır.

Urfa Suruç’ta yaşanan ve şu ana kadar bize gelen bilgilere göre 3'ü esnaf 5 kişinin ölümüyle, 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay son derece vahimdir. Öncelikle ölenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz.

Suruç halkını, demokratik kamuoyunu ve tüm Türkiye’yi provokasyonlara karşı sağduyulu ve itidalli olmaya davet ediyoruz. Hükümete ve medyaya sorumlu bir dil kullanmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Medya organları gelişmeleri çarpıtarak ve asılsız iddialara dayandırarak yaymaktan ve ortamı körüklemekten derhal vazgeçmelidir.

Başbakana, İçişleri ve Adalet Bakanlarına sesleniyoruz. Seçim çalışmalarının güvenliğinin sağlanması için gerekenler bir an önce yapılmalıdır. Göreviniz güvenli bir seçim çalışması ortamını sağlamaktır. Savcıları acilen Suruç’taki olay yerinde ve hastanede delillerin karartılmaması için göreve çağırıyoruz.

Herkes soğukkanlılığını korumalı, seçim çalışmalarını demokratik bir tarzda sürdürmelidir. Seçimlere kavga ve kan bulaşmamalıdır. (kaynak: demokrathaber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.