HDP'den seçmenlere 9 Mart uyarısı

HDP'den seçmenlere 9 Mart uyarısı
HDP İstanbul İl Örgütü, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için seçmen kaydı il dışında olan öğrenci ve işçi seçmenlere 9 Mart'a kadar adres değişikliği işlemlerini yapıp, iradelerini sandığa yansıtma çağrısında bulundu.

HDP İstanbul Örgütü, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için seçmen kaydı il dışında olan öğrenci ve işçi seçmenlere adres değişikliği yapmaları çağrısında bulunmak amacıyla il binasında basın toplantısı düzenledi. "9 Mart son gün, bir oy çok şey değiştirebilir, ikametgah adresinizi yaşadığınız yere taşıyın, oyunuzu mutlaka kullanın" pankartının asıldığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya HDP İstanbul eş başkanları Cesim Soylu ve Ayşe Erdem katıldı. 


Basın açıklaması öncesi konuşan HDP İstanbul Eş Başkanları Cesim Soylu, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Çalışmalarımız kapsamında her hücreye kadar gireceğiz. İstanbul'da beklenen oyun çok üzerine çıkacağız" dedi. Toplantıda konuşan HDP İstanbul Eş Başkanı Ayşe Erdem ise, Kobanê ve Syriza zaferi hatırlatarak, "Bu zaferlerin ortasında biz de kendi zaferimizi ilan edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından basın açıklamasını yapan HDP İstanbul Basın Yayın Sorumlusu Sema Anıl, "Barajı yıkacak son damla senin oyun olabilir" diyerek, Türkiye'nin kaderini derinden etkileyecek bir genel seçime hazırlandığını ve seçimin eşit olmayan koşullarda gerçekleşeceği bir seçim olacağını söyledi. İstanbul'da elde edilecek sonuçların belirleyici bir etkiye sahip olacağını kaydeden Anıl, İstanbul'un aynı zamanda yüz binlerce çalışana ve öğrenciye geçici ev sahipliği yapan dev bir metropol olduğunu vurguladı. Yüz binlerce yurttaşın, inşaat, tekstil, otel, restoran gibi alanlarda çalışmak üzere, geçici işçi olarak İstanbul'da yaşadığını yine 50'yi aşkın üniversitede 511 bin öğrenci öğrenim gördüğünü ifade eden Anıl, geçici olarak İstanbul'da yaşayan nüfusun seçmen kaydının başka illerde olmasından kaynaklı en temel yurttaşlık haklarından olan seçme hakkından yoksun kalabileceği uyarısında bulundu. Bu sebeple seçmen kaydı il dışında olan ve seçmen kayıtlarının bulunduğu illerle gidemeyecek durumda olan öğrenci ve işçi seçmenlere, adres değişikliklerini yaparak seçmen kayıtlarını İstanbul'a taşıma çağrısında bulundu. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.